Makkaralla mieheksi

Tuoreen Exeterin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan naisen ruokavaliolla on vaikutusta hänen ensimmäisen lapsensa sukupuoleen. Jos nainen syö kevyesti, hän saa todennäköisemmin tytön kuin pojan. Raskaita aterioita syömällä puolestaan voi saada pojan. Ilmiö kuulemma selittää sitä, että länsimaissa syntyy nykyään vähemmän poikia kuin ennen.

Tieto on omiaan mullistamaan ruokailutottumuksemme tyystin. Ennen salaatinlehdykkäisten varassa aterioineet konttoristit ja muut modistit pyyhkäissevät tästedes paikallisille grilleille vetämään lyhykäisillä ruoka- ja kahvitauoillaan niska kyyryssä vartin pötköjä makkaroita ja lenkin pätkiä. Iltaehtoolla vielä kaiken varmuuden välttämiseksi tullaan varmuudella nauttimaan makkaraerikoisuuksista kuten mustasta makkarasta, ryynimakkaroista, bratwursteista ja muista herkullisista eineistä.

Tiedolla on vaikutusta ruokakulttuurin dramaattisten muutoksen ohella myös muihin kulttuuritottumuksiin. Ennen Kuhmon kamarimusiikkifestivaaleilla ja Savonlinnan Oopperajuhlilla viipyelleet kalvakat neidot juoksevat tulevaisuudessa raveissa, pesäpallo-otteluissa, rockfestareilla ja kaikenkarvaisissa epämääräisissä muissa tapahtumissa. Ei niinkään kulttuuritarjonnan kuin – tietysti väliaikamakkaroiden vuoksi. Korkeakulttuuritapahtumat ovat pitäneet pintansa lähinnä kulturellien naisten suosiollisella avustuksella. Tästä eteenpäin valtionavustuksia edellä mainituille kohteille on lisättävä huomattavasti, kiitos huimasti lisääntyneen makkaransyönnin. Paitsi tietysti siinä tapauksessa, että tosikuiva martinitarjoilu muuttuu HK:n siniseksi.

Tutkimus aiheuttanee suurta tuskaa myös parisuhdekiemuroissa. Kun sukuyrityksen ainoa poika, yrityksen hallituksen suosiollisella myötävaikutuksella, etsii itselleen lisääntymiskykyistä, ja tietysti muutoinkin viehättävää naispuolista kumppania ja tasa-arvoista suvunjatkajaa, on ensimmäinen kysymys perinteisen pörssikysymyksen sijaan: millaisesta makkarasta pidät, kenties tuleva lähes ainoa rakkaani? Ja tähän yhteyteen kuuluu vip-parisuhdekonsultin neuvo tytölle: vaikka olisit ollut elämäsi läpi laktovegaani, anna kerrankin makkaran maistua, sumeilematta. Kyse on laadukkaasta elämästä tai loputtoman ja kuivakkaan viherpiiperryksen jatkamisesta.

Makkarateollisuus ja tietysti kaikkea muutakin raskasta ruokaa tuottava prosessi alkaa kukoistaa. Porsaita alkaa näkyä vanhaan tapaan melkein joka tuvan ja talon nurkalla. Porkkanapenkit saavat ruohottua rauhassa. Näin kotimaassa. Entäs muualla? Suuri muutos tapahtuu myös Aasiassa. Kiinassa ja Japanissa poikalapsilla on aivan erityinen asema. Niinpä, pahoin pelkään, soija ja riisi tullaan tulevaisuudessa syöttämään porsaille. Puikot saadaan polttaa grilleissä. Islamilaisissa maissa tullaan kokemaan vielä suurempi järistys. Ennen niin inhotut siat saavat kunnia-aseman perinteisessä islamilaisessa kulttuurissa. Entäs vaikutus ilmastoon sitten? Voivoi!! Sanokaa minun sanoneen, tästä ei hyvä seuraa….

Mutta kai lopuksi pitänee paljastaa tarinan ”kluu” ennen massiivista makkaratiskeille ryntäystä: makkaran syönti ei tutkimuksen mukaan kuulemma riitä yksin poikalapsen alkuun saattamiseen, siis munasolun hedelmöitymiseen. Enkä tarkoita nyt nauravia nakkeja. Pelkällä makkaransyönnillä muuttuu yksinomaan paksuksi. Jos halutaan hankkia sitä yhtä tiettyä lisäarvoa, tarvitaan vielä lisäksi liepeille joku toinen makkaransyöjä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s