Topinkia, perkele

Hiihtoliitto on jättänyt leikisti opetusministeriölle selvityksen dopingepäilyjen johdosta. Opetusministeri Stefan Wallin on ottanut sen leikisti vastaan. Ministeri kiitteli nopeutta, jolla selvitys on tehty. Eipä kiittelemistä, totesivat varmaan Hiihtoliiton pojat, eihän selvityksen tekemiseen pitkään mennytkään.

Mullilan tietotoimiston mukaan kaiken kattava Selvitys syntyi itse asiassa Vähäsöyringin ollessa keittiössään paistamassa voimakökkösiä Hiihtoliiton poikien saunailtaa varten. Vaihtoehtoisia selvityksiä oli alun perin useampia. Viisi parasta pääsi jatkoon Hiihtoliiton poikien arvioitavaksi.

Yksi parhaimmista selitysmalleista oli se, että hiihtäjät alkoivat syödä aktiivisesti pannukakkua vattuhillon kanssa. Pannukakkuhan tehdään ternimaidosta. Ternimaidosta saadaan myös valkeaa maitojauhetta. Vattuhillo sisältää – vattuja. Toiseksi paras selitys oli vanha Kippari-Kallen pinaattiresepti. Pinaatti on kuitenkin vihreää, joten selitys jätettiin varalle odottamaan tulevia selvityspyyntöjä. Pinaatin vaikutus hemoglobiiniin todettiin kuitenkin vahvaksi.

Erään ajatushautomosta pullahtaneen idean mukaan poikkeuksellisen menestyksen syynä oli hedelmäsokeri. Koska hiihtoliiton lääkäreiden mukaan sokerin vaikutus veren koostumukseen oli olematon, selitys hylättiin.

Alppimaja-ajatus tuli mieleen ihan mukavuussyistä. Hiihtoliiton pojat halusivat matkoille, ja matkoille he myös pääsivät. Verenkuvaan silläkään ei ollut sanottavaa vaikutusta, vireystilaan kylläkin, alentavasti. Johtuen runsaasti nautituista nautintoaineista.

Siispä takaisin Vähäsöyringin perheen keittiöön. Voimakökkösten resepti edessään Pekka lusikoi kulhoon kanamunien päälle sokerit, suolat ja … leivinjauheen!! Soitto tutulle pullanpaistajalle Kari-Pekka Kyrölle varmisti asian. Leivinjauhehan se on, mikä saa hiihtäjät hiihtelemään hankia, eikä suinkaan hiljakseen.

Ja niin idea raatiin, ja selvitys oitis Wallinille. Wallin on puolestaan säädyllinen mies, joka uskoo toisen miehen sanaan. Ei uutta auringon alla, totesi ministeri. Asia on tältä osin kunnossa.

Entäpä huonoimmat selitykset. No, ihan alkuvaiheessa pois pudonneen selityksen mukaan kaikki menestyneimmät hiihtäjät olivat raskaina, ihan ensimmäisellä viikollaan. Hiihtoliiton lääkäri kumosi mahdollisuuden ennen kuin ensimmäinenkään munasolu oli ehtinyt hedelmöityä.

Ensinnäkin: kolmeviikkoisen leirin aikana tapahtuneet iloiset perhetapahtumat eivät olisi elähdyttäneet kotiin jääviä perheenjäseniä. Toiseksi: miespuolisten hiihtäjien raskausuutisia olisi pitänyt selvittää erillisillä selvityksillä Kansainväliselle Hiihtoliitolle ja Nobel-komitealle. Kolmanneksi: lapsiakaan ei sitten tullut. Miten olisikaan, leireillä kun on Mullilan tietotoimiston mukaan ollut perinteisesti mukana runsas valikoima ”välineitä”.

Yrittänyttä ei laiteta, se tiedetään. Savossa tiedetään niin ikään, että vastuu jätetään kuulijalle. Tässä tapauksessa ministeri Wallinille. Joka siis uskoo kuulemma vielä ihmiseen.

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Topinkia, perkele

  1. Hesarin kolumnisti oli liikkeellä samasta asiasta vasta tänään, 4.5. Hieno ajoitus tulevaisuudentutkijalla – neljä päivää ennen maan johtavaa mediaa. Bravoo!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s