Vaimitensenytoli?!

Ministeri Häkämies sanoo että Venäjä on haaste. Ministeri Häkämies sanoo, että Venäjä on mahdollisuus. Ministeri Stubb sanoo, että Venäjä on enemmän uhka kuin mahdollisuus. Ministeri Stubb sanoo, että Venäjä on enemmän mahdollisuus kuin uhka.

Akavan puheenjohtaja Matti Viljanen sanoo, että Lappeenrannan ja Joensuun yliopistot pitää lakkauttaa. Akavan puheenjohtaja Matti Viljanen sanoo, ettei yhtäkään yliopistoa pidä lakkauttaa. Stakesin pääjohtaja Matti Heikkilä haluaa viinit maitokauppoihin ja alkoholille alhaisemmat hinnat. Stakesin pääjohtaja Matti Heikkilä ei halua viinejä maitokauppoihin, eikä alhaisempia alkoholin hintoja.

Minä haluaisin, että joku antaisi kerran sellaisen lausunnon, jossa ei olisi mahdollisuuksien ääripäät noin kaukana toisistaan. Tai toisaalta, voisihan se olla ihan mukavaa vaihtelua laajentaa kyseessä olevaa ajattelutapaa arkielämään. Siispä haluankin ehkä, että annetaan enemmän lausuntoja, joissa mahdollisten valintojen ääripäät ovat vielä kauempana toisistaan.

Kun seuraavan kerran menen parturiin, ja parturitäti kysyy, mites hiukset leikataan, pyydän ajamaan kaljuksi. Kun täti varmuudeksi kysyy, että kaljuksiko, sanon, että ei tehdä mitään – ja lähden pois. Siinäpähän tulee kyselemään uudelleen seuraavan kerran.

Kun menen K-kaupan lihatiskille ja lihamestari kysyy mitäs laitetaan, pyydän 700 grammaa naudanlihaa. Kun lihamestari kysyy, jotta naudan etuselkääkö vai sisäfilettä laitetaan, sanon että lohifilettä ottaisin mieluusti. Kun lihatiskissä ei ole kalaa, lähden pois. Siinäpähän siivuttelevat mitä haluavat ja kenelle huvittaa.

Kun naapuri Pekka menee ensi kesänä naimisiin Mullilan Marjatan kanssa, pappi kysyy alttarilla jotta tahtooko Pekka Kyösti Olavi. Pekka sanoo, jotta tahtoo, tahtoo. Kun Marjatta on myös vastannut vuorollaan jotta juu, pappi kysäisee varmuudeksi, jotta olisikos jollakulla tähän jotakin sanottavaa. Tähän Pekka sanoo, jotta minulla olisi, jotta en tahdo. Tässä vaiheessa Pekka saa turpiinsa – Mullilan Marjatalta. Pekka ei toivu ihan heti. Mullilan Marjatan elopaino on nimittäin alun toistasataa kilogrammaa.

Mitä opimme tästä? Annetaan korkeiden virkamiesten ja poliitikkojen puhua mitä sylki suuhun tuo. Ei kannata kansalaisen ruveta ottamaan heistä mallia. Se on turmiollinen tie, joka ei ainakaan onneen vie. Vai kannattaako kansalaisen sittenkin ottaa heistä mallia. Ehkäpä se onkin tie joka onneen vie? Vaikumminpäinseoli?!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s