Mullilan kulmilla kuultua

Meillä Mullilassa on joskus kaikki ihan mullin mallin. Nyt on meneillään parikin erityistä hässäkkää.

No, Mullila kuuluu niiden usean kunnan joukkoon, jotka tekevät työntekijöidensä työuria hieman kevyemmiksi kantaa. Keventäminen ei tarkoita työmäärän vähentämistä, vaan sitä, että työura pätkitään useampaan osaan. Oikeastaan useaan kymmeneen osaan.

Tähän saakka työtätekeväiset, erityisesti pienipalkkaiset naiset Mullilan terveyskeskuksessa ovat olleet kilttejä. Kuten pienipalkkaisten naisten kuuluukin olla. Johtosäännön mukaan. Mutta nyt kuuluu kummia Mullilasta: jotkut ovat saaneet kuulemma tarpeekseen siitä, etteivät pysty suunnittelemaan elämäänsä viikkoa pidemmälle.

Muutama näistä kaltoinkohdelluista Mullilan sisarhentovalkoisista haastoi Mullilan kunnan oikeuteen. Ja kunta hävisi, kuinkas muuten. Onhan tämä työurapätkittämisen jalo harrastus sanktioitu laissa. Tosin eri tavoin kuin vaalirahoitusrikkomukset: pätkittämisestä saa tuomion.

Kunta hävisi, maksoi viulut, kunnan rahoilla. Nyt kaltoinkohdellut Mullilan viranomaiset aikovat puolestaan valittaa raastuvanoikeuden päätöksestä hovioikeuteen, kunnan rahoilla. Kuinkas muuten; omillaankos väärin menetelleiden viranomaisten pitäisi käydä oikeutta?!

Millainen on roknoosi, kuten Eino Poutiainen aikoinaan arvuutteli ennen vaaleja. No, roknoosi ei hyvältä näytä. Saattaapi olla niin, että Mullilan kunta häviää juttunsa hovissa, ja maksaa viulut. Kunnan rahoilla.

On helpohkoa arvata, että Mullilan kunta hakee oikeutta vielä viimeisestäkin oikeusasteesta. Mutta tuskin saa, koska eihän lakia voi muuttaa toiseksi kuin Eduskunta. Entäs sitten? No, Mullilan pätkätyttäret ovat hakemassa korvausta epäoikeudenmukaisesta kohtelusta Mullilassa. Ja todennäköisesti voittavat jutun raastuvassa. Mullilan kunta maksaa tietenkin jälleen soittimet jotka on särkenyt. Ja valittaa päätöksestä hoviin, kunnan rahoilla. Ja sitten… Ja sitten… Ja sitten…

Voi voi niitä Mullilan poikia, ja Mullilan poikien… niin kuin paikallinen tohtori loihe lausumaan aikoinaan kun saman päivän aikana jo kymmenes Mullilan poika kävi hakemassa reseptiä oireeseen, joka oli tullut matkustelemisesta vähissä vaatteissa itärajan takana. Jotta semmoisia poikia Mullilassa. Ja tyttäriäkin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s