Jalat-on

Kuulin tässä lauantaisaunaa lämmitellessäni melko tragikoomisen ja ylen absurdin urheilu-uutisen.

Jalattomalta eteläafrikkalaiselta 400 metrin juoksijalta Oscar Pistoriukselta evättiin taannoin osallistuminen Pekingin olympialaisiin. 21-vuotias Pistorius juoksentelee hiilikuituproteesien avulla. Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF katsoi kaikessa viisaudessaan, että Pistorius saa proteeseillaan etua tervejalkaisiin nähden.

Olisikohan ollut ihan ensimmäinen kerta urheilun historiassa, kun jalaton on ollut paremmassa asemassa pikajuoksussa jalallisiin kollegoihinsa nähden.

Korni ja uskomattomuudessaan vertaansa vailla olevan tilanne ratkesi kuitenkin onnellisesti: Urheilun kansainvälinen välitystuomioistuin CAS päätti Pistoriuksen vetoomuksen saatuaan, että jalatonkin juoksija saa osallistua Pekingin olympialaisiin. Tuomioistuimen päätös oli yksimielinen.

Pistoriuksen on nyt enää alitettava 400 metrin juoksun aikaraja heinäkuun loppuun mennessä. Ja sehän on helppo juttu, ainakin jos on uskomista IAAF:n kumottuun päätökseen. Tokihan jalaton suoriutuu moisesta pyrähdyksestä suit sait, kun jotkut jalallisetkin selviävät matkasta.

Pistorius on kuulemma realisti. Mistähän syystä. Hänen haastattelulausuntonsa kuului: ”Aikaa on hyvin vähän, ja on vaikea päästä Pekingin olympialaisiin.” Näyttää olevan aika vaikeaa tuo pääsy kisoihin, mutta onhan se toisaalta nyt helpompaa kun siitä selviää sentään juoksemalla. Onnea matkaan, toivotamme varmaankin kaikki tyynni. Meikä lähtee ny saunaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s