Hajamiettehiä

Erehdyin taannoisessa blogijutussani pahemman kerran: ministeri Paula Lehtomäki ei olekaan hallituksen ainoa yrityslobbari! Mukaan on liittynyt nyt myös ministeri Paavo Väyrynen. Suomen ulkomaankauppaministeriö on Kauppalehden mukaan ottanut yhteyttä Venäjän talouskehitysministeriöön Stockmannin kohtaamien vaikeuksien takia. Apuva, Stokka on vaikeuksissa!! Mistäpä saan kohta ylipäivättyä jauhelihaa???

No sehän on ostjsen njormalnaja ja vielä lisäksi harashoo, että Suomen ulkomaankauppaministeri huolehtii omistaan. Paljon ymmärrettävämpäähän se toki on kuin se, että ympäristöministeri haluaa kansallispuistoon kuusinkertaisesti lisää hotellikerrosneliöitä.

Stockmann ei ole kuulemma päässyt vuokran suuruudesta sopimukseen venäläisen vuokranantajansa kanssa ja siksi Stockmannin tavaratalo Moskovan keskustassa on pysynyt suljettuna viikon ajan. Toisin sanoen Stockmann ei ole maksanut ajallaan pyydettyjä lahjuksia Putinin kampanjatukiyhdistykselle.

Tilojen vuokraaja on katkaissut kuulemma tavaratalosta sähköt nopeuttaakseen neuvonpitoa, Siperian kun tiedetään opettavan uppiniskaisimmankin liikemiehen talon tavoille. Stockmannin liiketoiminta on toisin sanoen muuttunut venäläisen mallin mukaiseksi pimeäksi liiketoiminnaksi.

Mutta ei hätiä mitiä: meitin Paavo on tavannut maanantaina Moskovassa Venäjän kauppaministerin Elvira Nabiulinan. Ihme on jos ei Paavon karisma pure Elviiraan. Luulen, jotta tapaamisen seurauksena Stockmann saa tilat lopulta ihan ilmaiseksi. Ainakin siihen asti kunnes Pate siirtyy siviiliin. Siis joskus ensi vuosikymmenen loppupuolella.

No, Paula Lehtomäki siis lobbaa, mutta vain jonkun tietyn mielitiettynsä puolesta. Ei leiki Paula Topin, siis Sukarin Topin kanssa samalla tavalla kuin Pertsan, siis Lapin matkailukeisari Pertti Yliniemen kanssa. Ai miksikä päättelen, ettei Paula leiki Topin kaaaaa?!

No, koska ympäristöministeriö ei kuuleman mukaan todennäköisesti vahvista kaavamuutosta, jolla Vihtiin suunniteltu Ideapark voitaisiin rakentaa. Edes Lempäälän Ideapark ei enää menisi läpi. Siis Mitäh?! Ettäkö mieluummin voidaan rakentaa vaikka tupla- tai triplanaturasuojeltuun kansallispuistoon tuhatmäärin hotellikerrosneliöitä ennemmin kuin pikatien varteen myyntipaikkaa. Nyt pitää laittaa ensin tukiliivi päälle… No nyt on! Paikoillenne, valmiina… ja nyt: Hahhahahaahahahahahahhhahahahahahhahahhahahahhahahhahahaahhahahahah

hahhahahahahahahahhahhhahahahahahahahhhahahahaaaaa….Ei tullut tyrää, kiitos tukiliivin!

Ja tietysti perustelut päätöksille: Ideaparkin sijainti etäällä taajamista on vähittäiskaupan sijaintia ohjaavan lain hengen vastainen, kertoo Kauppalehti. Kaupan suuryksiköiden sijoittumisessa on olennaista, että ne ovat julkisen liikenteen tavoitettavissa. Kansallispuistorakentaminen ei se kun ei ole minkään lain hengen vastainen… Ja… taas… liivit… päälle: Hahhahahhahhahhahahahahahahhahhhahahahhahahhahhahahhahahhahahhahahahah

hahahahahahhahahaahahhahahahhah…. Voi tätä elämää olla onnen narri! Mutta hälläväli, ikähän se senkun jatkuu, koska nauru sitä pidentää.

Mitä ihmettä voidaankaan vielä keksiä herrojen kammareissa?! Perustelut tikahduttavat ainakin meikäläisen. Nauramisessa on kyllä myös se hyvä puoli, että ratkinauraessa on helpompi pidätellä itkua.

Ai niin, vielä yksi mielenkiintoinen juttu, ikään kuin Post Scriptum: sain äsken sähköpostissa kiertokirjeen, jossa kannustetaan olemaan tankkaamatta Shellin ja Neste Oilin bensa-asemilta.

Kirjeen tarkoitus on heilauttaa näiden ketjujen markkinaosuuksia ja saada siten aikaan hintasodan.

No onpas aika metkaa! Minkälaisia konnankoukkuja markkinataloudessa vielä keksitäänkään?!

Kirjeessä lausutaan: ”Ajatelkaapa! Kun kaksi suurinta öljy-yhtiötä eivät enää onnistu myymään bensaa, täytyy niiden pakon edessä laskea litrahintaansa. Tämä johtaa välittömästi hintasotaan ja muiden on seurattava.” Kah, tämähän on kuin suoraan amerikkalaisesta markkinaoppaasta!

Silviisiin, puita piisiin, sanotaan Sudeetti-Savossa. Mualima se näättääpi toas olevan mallillaan …

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s