Iloisia eläintarinoita

Minun kohdallani kaikki alkoi pienestä hiirestä, sanoi kuulemma muuan Walt Disney aikoinaan.

Hallituksemme piinaviikot alkoivat puolestaan sammakosta. Kallin sammakosta, jota turhaan yritettiin tunkea lampeen takaisin kun se sieltä oli kerran päässyt hyppäämään. Sammakko, joka oppii hyppäämään, ei pysy enää lumpeenlehdellä, sanoo vanha koillisromanialainen kansanviisaus.

”Vallalla on taipumus turmella ihmistä ja absoluuttinen valta turmelee absoluuttisesti, eli ehdoton valta turmelee ihmisen ehdottomasti”, sanoi puolestaan lordi Ackton, joka varmuudella Matti Vanhasen mielestä on typerä horisko, joka ei tajua politiikasta yhtään mitään.

Matti Vanhanen, joka näyttää puolestaan tajuavan politiikasta aika lailla sitä sun tätä, tosin hieman eriskummallisella tavalla, on puolestaan antanut piut paut kaikenkarvaisille arvostelijoille, kuten esimerkiksi Suomen poliittisen kentän oppositiolle. Vanhanen noudattaa nyt omaa linjaa. Tämä linja edustaa ehdottomasti sitä paljon mainostettua uutta K-linjaa, jonka ilmiöpiirteitä suuresti kunnioittamani taiteilija-filosofi Groucho Marx aikoinaan kuvaili persoonallisella tavallaan, empiirisesti: ”Olen omin käsin raivannut tieni köyhyydestä äärimmäiseen kurjuuteen”, sanoi siis G. Marx, Ajatusten Tonava, joka siis ei tiettävästi ollut sukua sille eräälle toiselle Tonavalle, Karl Marxille. Groucho oli sukua vain niille kolmelle muulle Marxille, Chicolle, Harpolle ja Zeppolle, jotka löysivät yhdessä veljensä kanssa elokuvissaan poliittisen kaanonimme ydinajatukset jo kauan ennen kuin johtajamme olivat edes syntyneet.

Niin, se meidän Matti: meidän Matti on kadottamassa hyvää vauhtia loputkin jo ennenkin hataralla pohjalla olleesta suhteellisuudentajustaan. Eikö Matti enää muista omaa rekrytointipolkuaan puolue-eliitin eturiviin, vai mikä mättää? Matti ei kommentoi; ei puhu ei pukahda. Mitä nyt puhuu toimittajien päälle ja puhisee typerälle kansalle. Mikä ihme sitä miestä oikein vaivaa? Pystyykö Matti kohta puhumaan edes niin totta kuin osaa?!

Välikysymys on eduskunnan tapa käyttää valtapuolueelle tuttua ”yksinkertaisen enemmistön”. voimaa. Se tarkoittaa sitä, että vaikka Vanhanen saisi päähänsä polttaa Eduskuntatalon paikallisessa adrenaliinimyrskyssään, uskolliset, kuuliaiset ja myös hieman yksinkertaiset ryhmän jäsenet puhuisivat kuin edustaja Juha Rehula tänään: Matti Vanhanen on ottanut nyt sellaisen johtajan roolin, jollaista on odotettu jo pitkään. Voi Pyhä Sylvi, ja myös hieman O Sancta Simplicitas!

No, mitäpä auttaa jankuttaa Eduskunnassa asiasta, jonka äänestystulos on jo etukäteen selvillä? Välikysymys on turhaakin turhempaa ajankäyttöä, resurssien tuhlausta. Edustajiemme kannattaisi mennä vaikka kastelemaan kevätkuivaa Kaisaniemen puistoa ennemmin kuin istua torottaa tyyriin näköisinä televisioitavissa istunnoissaan.

Tai jos korkeasti kunnioitetut edustajamme puhuisivat vaikkapa Kumpulan puiston reunamilla yhtä antaumuksella sitä samaa kuin lehdistötilaisuuksissaan ja Eduskunnan täysistunnossa, tulisi kevätlannoituskin hoidettua perusteellisemmin kuin mihin Kemira kykenisi ikinä. Kumpulan puisto kuulemma avataan ensi vuonna, joten siellä tarvitaan runsaasti lannoitusta, uutta kasvua silmälläpitäen. Siis sinne koko konkkaronkka, hetimmiten!

Hallitus kaatuu varmasti. Vaikka Keskustan puoluesihteeri Korhosta yritetään saada nyt koko auvoisen tarinan syntipukiksi. Olipa Korhonen suurempi valehtelija kuin esimiehensä tai ei, luulen, että kampitustoimi ei taida sujua kuitenkaan aivan yksinkertaisimmalla mahdollisella tavalla. Jos Joensuun puoluekokous antaa lähtöpassit Korhoselle, saattaa Vanhasenkin päivät tulla luetuiksi samalla nuijan kopsauksella. Korhonen nimittäin tietää, tietää ja tietää. Tietää asioita, joista mediat maksaisivat heikoimpien toimittajiensa hengellä. Korhonen tietää paremmin Vanhasen taskujen sisällönkin kuin Vanhas-parka kuuna päivänä itse.

Vanhanen pakeni ulkomaille, kuten rohkean, joukkojaan edestä johtavan suurmiehen sopiikin. Kotiin jäivät kaipaamaan muun muassa Merikukka Forsius, joka haluaisi varmaan keskustella vielä parista vaaleihin liittyvästä pikkuasiasta Vanhasen kanssa. Myös Vanhasen ex-aviopuoliso haluaisi uskoakseni vaihtaa pari sanaa Kehittyvien Maakuntien Suomi ry:n rahalahjoituksen alkuperästä ja päätepisteestä. Haluaisikohan Rouva Ruusunen, tms. puhua jostakin pääministerimme kanssa? Entäpä joukko Hovioikeuden tuomareita? Tai Oikeuskansleri…

Paula Lehtomäellä lienee myös syytä jännitykseen. Kun KMS ry:n perustajajäsenet paljastuvat ennen pitkää, voi joukosta putkahtaa hyvinkin esiin myös Herra Pallas, Lapin Keisari. Ja jos putkahtaa, mätkähtää ympäristöministeri Lehtomäkikin ministerinvirastaan kilometritehtaalle suunnittelemaan hieman vapaammin käsin tulevaa hotellikokonaisuutta kansallispuistomaisemiin. Sillä kolmasti Simonilta kysyttiin, ja kolmasti hän kielsi Herransa…

Ja jos johtajanpaikat ovat jo Yliniemen kylässä jaettuina, tarvitaan hotelleissa aina runsaasti ahkeria käsipareja ja vikkeliä jalkoja: tulossahan ovat monen monet Sherwoodin Iloisten Veikkojen illanvietot ja viihtymistilaisuudet, joissa pohditaan, kuinka voitaisiin vaikuttaa Suomen poliittiseen elämään entisestään siten, että kauppapaikkojen sijoittelu olisi mahdollisimman optimaalista ja että raha siirtyisi oikeansuuntaisesti. Siis aidon Sherwoodin malliin, onhan mukana yksi Robin Hood. Tosin tässä tapauksessa päinvastoin kuin alkuperäisten metsänveikkojen tapauksessa, jossa köyhällä kansalla oli erityisasema.

Näin toimitaan Kansan parhaaksi. Kansan, jota vielä tarvitaan, ainakin toistaiseksi, legitimoimaan Arkadian Apinatarhan toiminta.

P.S. Viimeisin tieto kertoo, että Keskusta ry:n ja Kehittyvien Maakuntien Suomi ry:n suhde on perin likeinen: Keskustan hallintopäällikkö Aki Haaro on KMS ry:n varatilintarkastaja. Nyt odotellaan lisää tietoa, jota on kuulemma vielä tulossa. Puoluesihteeri Korhonen avautuu puoliltapäivin. Toivoa sopii, että hän kertoo kaiken olennaisen. Valitettavasti odotettavissa on vain jälleen osatotuus. Varmuudella.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s