Savolaene koera

Muuan kollega lähetti äskettäin poikkeuksellisen koskettavan tekstin, jonka haluan oitis jakaa kanssanne.

Savolaene koera

Kaveri Savonmualta läks hommii Afrikkaan ja otti koirasa mukkaa. Siellä ollii tolokuttoman paljo haisteltavvoo ja niinpä siinä sitten kävvii että koera hävis viitakkoo.

Äkkiä viitakossa koera huomas, että leoparti havittelloo siitä loonasta, ja koera miettimään hetkeks, millä ihmeen ketkutuksella sitä nyt ihtesä pelastas.

Niimpä koeralla äkkäs: Se nappas jonnii vanahan luun muasta, kiäns seläkäsä leopartia kohti, ja justiisa kun leoparti ol hyökkeemässä, koera sylykäs luun poes suustasa ja huus jotta: ’Huh, huh, vuan olpas rötkälleenmakune leoparti, onneks se on nyt syöty!’.

Leoparti kiitti onneesa, ettei ollu kerinny hypätä koeran kimppuu, ja lähti tiehesä. Apina ol kuitennii puussa parahiks ja näki koko tappaukse.

Apina ajattel, et jos hän kärräyttää koeran valehtelemisesta, hän vois suaha leopartista ystävän, eikä tuo ennee kehtois yrittöö syyvä apinoo. Apinan ryökäle män kertomaa leopartille, että koera se veti sitä höplästä.

No leoparti tietennii suuttu siitä silimättömästi ja huus apinalle jotta: ’Hyppee minun selekään nii piäset kahtommaan mitenkä höynäättäjälle käöp!’.

Koera näk leopartin juoksevan apina selässä häntä kohti.. Sillo koera kiänti selekäsä ja huus isolla iänellä jotta: ’Missee se älyvappaa apina viipyy?! Minähän lähetin sen hakemmaan uutta leopartia ainahhii puol tuntia takaperj! Näläkäänkö tässä pittää kuolla?!’

Tarinan opetus:
Aenanen nyökyttely ja peänroaputus voep auttoo hetkeks, voan taetava savolaenen tottuuventulukihtija selevijjää tilanteesta kun tilanteesta usseemmite voettajana!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s