Maito vahvistaa luustoa…

…muun muassa. Maito voi myös heikentää ja tappaa, kuten viime päivinä on todettu Kiinassa. Keskiviikkoon mennessä jo yli 6 200 lasta on sairastunut, kun heille on syötetty myrkyllistä teollisuuskemikaalia, melamiinia, sisältänyttä maitojauhetta. Munuaisia on mennyt – satoja kiloja.

Kiinassa muutamien kymmenien tuhansien ihmishenkien menetys on kuin itikan pissi kotoisassa Itämeressämme. Eritoten kun kyseessä ovat lapset, aivan erityisesti tyttölapset, joita on yhden lapsen politiikan aikana abortoitu Kiinassa arvioituna mahdollisesti miljoonia.

Mutta entäpä jos kansainvälisen kaupan välityksellä, keskitetyn elintarvike- tai lääketeollisuuden oheisvaikutuksena, tai muunlaisena piilevänä ympäristötuhona helposti ja huomaamatta leviämään pääsevä terveyskatastrofi pääsisi iskemään niin, että kuolevia lapsia olisikin Kiinassa ja ympäri maailmaa esimerkiksi 60 miljoonaa, tai enemmän?!

Entä jos yhdestä alkavasta sukupolvesta jäisi hetkessä olemaan vain muisto?! Pohdittaessa nykypäivän laajoja mahdollisuuksia, ei tämänkaltaista uhkaa voi pitää aivan olemattomana ja poissuljettuna.

Voisiko olla mahdollista, että joku kansakunta häipyisi peräti olemattomiin katastrofin seurauksena?

Nyt joku varmuudella ajattelee, että Dosome on vilkkaalla mielikuvituksella varustettu bloggaaja.

Näin saattaa olla, ja näin varmaan onkin. Mutta saattaa myös olla, että mielikuvitus ei teekään aina tepposia. Mietitäänpä eteenpäin… Sillä aikaa keskityn lukemaan, en Atlantiksen tarustoa, vaan muinaisen Rooman historiaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s