Mitä, Täh, Häh ?!?

Paradoksaalista I

Nyt on aseongelma saanut lopullisen ratkaisunsa: käsiaseen lupaa anovalle tehdään mielentilatutkimus. Hirvikiväärin saa ihan nortsisti entiseen malliin. Kohta lähes jokaisella meistä on terveen paperit. Ja hirvikivääri. Yksi kysymys lainsäätäjälle: eihän pientä lääkitystä lasketa, eihän?! Käyttäväthän huippuampujatkin beetasalpaajaa…

Tapahtuipa taannoin niin, että kaveri posautti naapurinsa television tuusan nuuskaksi omalta kototerassiltaan käsin. Oliko harhalaukaus. No tottahan toki ja ilman muuta. Huumorintajuton, televisiottomaksi äkkiseltään, pyytämättä ja yllättäen muuttunut naapuri oli kai ilmoittanut poliisille, koska juttu päätyi ihan lehden palstalle. Höh, mitä metsästäjien leimaamista ja mustamaalaamista jälleen kerran!! Periaatteessa tapahtuma oli Ylen vika. Asekiellot ovat turhia. Sen sijaan ohjelmapolitiikkaa pitäisi säätää, tai kieltää televisiot!

Ilman muuta jäi muuten sekin entinen maanviljelijä, jolta ammuttiin lehmä hirven sijasta. Ammuu – kuului pellon reunasta. Vaan eipä kuulu enää. Parempi tsägä oli sillä maajussilla jonka traktoria ammuttiin. Murr, sanoo Zetori edelleen.

Kaksi kaveria ampui muutama päivä sitten hirveän ohi. Hirvi pakeni järveen. Kaverit soutivat perässä tulittaen tiiviisti. Hirvi pääsi hengestään ja kaverit veneestään. Se nimittäin upposi. Hirven kanssa. Metsäurhot onnekseen eivät. Oli onni matkassa. Tämäkin uutinen päätyi aviisiin. Mitä metsäurhojen aiheetonta leimaamista ja uimataidon synkkää aliarviointia, HÖH!!

Entäs ne ohilaukauksen nahkoihinsa saaneet karhut?! Kuinka mielikuvituksetonta touhua karhuilta ryhtyä ärhentelemään ja juoksentelemaan ympäri kyliä ja kaupunkeja muutaman hassun kudin takia. Ei luulisi isojen eläinten olevan noin arkoja muutaman lyijygramman vuoksi. Aivan tyystin turhaa metsästäjien panettelua – ja vielä karhujen taholta. Hyi, hävetkää mokomat Metsän Kuninkaat!! Väinämöiselle heti viesti, jotta laittaa Kalevalan uusiksi.

Paradoksaalista II

M-Real myy kuulemma Lohjan ja Jyväskylän paperitehtaansa. Hallituksen puheenjohtaja Kari Jordan näyttää olevan erittäin tyytyväinen mies joka sanoo: ”Tämä on ehdottomasti uuden omistajan voitto”. Ostaja on eteläafrikkalainen yhtiö nimeltään Sappi. Toimitusjohtaja Berry Wiersum sanoo: ”Alkaa tehtaiden optimointi ja tiukka kulukuri. Tämä kauppa on hyvä erittäin uutinen työntekijöille.” Pääluottamusmiehet Harri Lindholm Lohjalta ja Kari Forsman Jyväskylästä ovat niin ikään onnessaan sanoessaan: ”Onpa helpottunut olo. Epätietoisuus on nyt poissa.”

Onpa suloista! Kaikki ovat tyytyväisiä – kaikkeen! On todella hienoa katsella vaihteeksi onnellisia kasvoja – edes hetken. Mikäs on hymyillessä kun Sappi ei vaivaa – ainakaan vielä.

Paradoksaalista III

Tutkimus osoittaa: suuri osa äänestäjistä on vieraantunut politiikasta kokonaan. Suurin osa ei tiedä, mitkä puolueet ovat hallituksessa. Suuri joukko ei tiedä kuka on Suomen pääministeri. Osa ei kuulemma edes tiedä, mitkä vaalit ovat tulossa. Osa tietää onneksi edes nimensä ja missä maassa ollaan. Ollaan kuitenkin ihan rauhassa ja äänestetään silti – ihan mitä vaan. Useimpaan kuntaan muodostunee joka tapauksessa täksikin vaalikaudeksi ”vahva yksinkertainen enemmistö”, äänestyksistä huolimatta, tai juuri niiden takia.  Syntyy Yksinkertainen Enemmistö, sananmukaisesti. Koska Kyllä Kansa Tietää. Jotakin. Kai. Ei vain tule nyt äkkiseltään mieleen, mitä?!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s