Voivoi sitä vanhaa vekkulia

Islannin pääministeri sanoi maanantaina alkuillasta, että pankkikriisi voi jopa kaataa Islannin talouden. Yhdysvalloissa arvaillaan vielä sadan pankin kaatuvan roskapankista huolimatta. Eurooppa rynnistää taantumaan.

Mutta entäs Suomi-neito?! Super-Matti tulee ja pelastaa – ei ole meillä hätäpäivää, sanoo hän ja koko hallitus.

En ilkeä kuin pitkällä kepillä kantaa eteenne seuraavan herrasmiehen kuvatuksen… Mutta perustellusti.

Ai miksikö? No, partasuu sai päähänsä kirjoittaa aikanaan erään bestsellerin, jonka tietty, vuonna 1885 julkaistu osa lienee nyt innokkaimpienkin pörssimeklarien yöpöydällä. Ei siksi, että he saisivat paremmin nukutuksi, vaan siksi, että pysyisivät hereillä valvomassa markkinatalouden ulapalle uppoavia omaisuuksiaan. Ja etupäässä siksi että ymmärtaisivät miksi ne upposivat.

Siispä hyvä neuvo: jos omistatte paljon, tai ainakin riittävästi, lukekaa tekin. Siltä varalta, että joudutte valvomaan. Voitte nimittäin joutua, vaikka Matti kehoittaisikin nukkumaan. Saatatte muuten joutua heräämään aamuun, johon ette olisi halunneet herätä. Saatatte tosin joutua näkemään sen aamun vaikka valvoisittekin. Mutta silti, kuten Jörn Donner sanoo: lukeminen kannattaa aina! Eikä tuo partasuu pahaa varmaan tarkoittanut;), siis Kalle, Jönkallahan ei ole partaa ollenkaan.

Marx, Karl. 1974. Pääoma. Kansantaloustieteen arvostelua. Osa 2: Pääoman kiertokulkuprosessi. Alkuteos 1885. Edistys, Moskova.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s