Maailmanlopun vaihtoehdot

Haider ajoi Lexuksensa puuhun, tai muuhun sellaiseen. Kummatkin kuolivat (= aikaamme sitoutunut materialistinen tulkinta). Itävallassa uskotaan tulevan maailmanloppu. Umpivanhoillisille itävaltalaisille kun Itävälta on aina edustanut maailmaa.

Ei kuitenkaan tullut maailmanloppua, korkeintaan Haiderille ja Lexukselle. Ja ehkä Lexuksen valmistajalle, sen verran ohuelta näytti autonromu. Jos Haider olisi ajanut vaikka ideologiansa mukaisesti Volkswagenilla, hän saattaisi olla hengissä. Tai Mercedes Benzillä. Tai vaikka rättisitikalla tai polkupyörällä, koska silloin hän ei olisi ohitellut.

Haiderin puolue BZÖ on nyt kriisissä. Ihmettelin, eikö jo ennen. Tuon nimisen puolueen voisi kuvitella olevan kriisissä aamusta iltaan. Puhumattakaan Haiderin entisestä puolueesta FPÖ:stä. Molempia puolueita yhdistää Haiderin lisäksi Ö. Haider on nyt poissa, mutta Ö jää.

Nobelisti Ahtisaaren ajatukseen sitoutuen: riippumatta ajatusmaailmasta kuolema on aina surullinen tapahtuma.

Onnea muuten Ahtisaarelle. Hän ansaitsi Nobelinsa. Toivottavasti hän ei tule nyt ylenpalttisuudessaan sietämättömäksi. Siis Ahtisaari. Kommentissaan Ykkösaamussa oli jo sellaisia merkkejä: Ahtisaari todisti puhuneensa harvinaisen viisaasti jo viisi vuotta sitten. Siitä se alkaa, vanhemmiten, harvinaisen viisaiden puhuminen…

Maailman talous näyttää menevän kohti maailmanloppua. Markkinatalouden maailmanloppua. Mikähän systeemi tulee tilalle?! Jäädään seuraamaan mielenkiinnolla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s