Pörssinauru raikaa

Tässä nauraa saksalainen pörssimeklari. Syynä on EU:n jäsenvaltioissa tehty päätös tukea pankkeja. Syytä onkin nauraa, sillä kyse on sadoista ja taas sadoista miljardeista euroista – veronmaksajien rahaa. Jälleen kerran valtiot tulevat apuun idiootimaisten sijoituspäätösten ja katastrofaalisen tuhlauksen jälkimainigeissa.

Hymy saattaa hyytyä kuitenkin aivan piakkoin. Sijaan saattaa tulla synkeä itku ja kuuluva hammasten kiristys. Maallikkokin nimittäin tajuaa, että sadat miljardit eivät tule riittämään. Eivät millään ilveellä. Tarvitaan tuhansia miljardeja. Ja sen jälkeen ei enää olekaan enää mistä ottaa. Tyhjästä on nimittäin erikoisen vaikeaa nyhjäistä, kuten jo vanha kansa tiesi sanoa.

Mutta miksi ihmeessä en tunne sääliä – en vähääkään. Vaikka tiedän että tulevat ajat kouraisevat meistä jokaista. Jostakin syystä vain tuntuu siltä, että nyt on aika. Aika mennä niin alas että joutavat horinat loppuvat. Mennä niin alas, että aletaan kysyä, mikä on todella tärkeää.

Odotellaan rauhassa. Kyllä se siitä vielä pahenee. Lohtuna nauravalle pörssinaiselle: kun itkettää henkihieveriin, on tavattomasti helpompaa pidätellä naurunpyrskähdyksiä. Se on huomattavan helppoa. Kun materiaan uskovalta menee kaikki, ei jäljelle jää mitään. Se jos mikä on todellista nollasummaa.

Eläköön Friedman! Eläköön Taylor!! Kauan eläköön Mr. Bush!!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s