Tulikohan kaupat?!

Vain vaivaisten kateellisten surkeaa panettelua on se, jos joku väittää kiinteistökaupan taantuneen maailmalla. Taannoinen ilmoitus Atlantilla sijaitsevasta rauhallisesta saaresta on ilmiselvästi purrut! Islantilaiset ovat paraikaa Moskovassa hieromassa kauppoja erään Vladimir Putinin kanssa. Putin on yksi maailman rikkaimmista eläjistä, jos joku ei vielä tiennyt. Bisnestensä ohessa hän hoitaa erään itäisen maan asioita.

Putin on kuulemma kiinnostunut saaren lämpimistä lähteistä, ja tietysti kalastuksesta (ilman paitaa) – ja ratsastuksesta (ilman – ?!). Ja kukapa sellainen ei olisi lämpimästä kiinnostunut, joka on elämänsä viettänyt Siperia-tietoisuudessa. Viittaan siihen kuuluisaan esimerkkiin välimerkkien merkityksestä: armoa, ei Siperiaan; armoa ei, Siperiaan! Tiedämme, että jo pelkällä Siperia-tietoisuudella on suuri merkitys.

Toivon, että kaupat syntyvät. Islantilaisille pankeille diilillä olisi todella suurta merkitystä. Ja myös Suomelle, vaikka Lontoon Matti onkin sanonut, ettei Täydellinen Romahdus kosketa meitä suomalaisia millään tavoin.

Ja sitä paitsi: ovathan liikesuhteet olleet olemassa jo ennen Täydellistä Romahdustakin: islantilaissijoittaja Thor Björgólfsson on ollut niin aktiivinen vierailija Venäjän laajassa maassa, että joku jo ehti epäillä häntä Putinin pikkuruiseksi bulvaanipojaksi.

Siis pikkuruiseksi, onhan Putinilla isompiakin, kuten esimerkiksi Gerhard Schröder, joka on kai fyysisesti pienempi kuin Thor, joka puolestaan on pienempi kuin Paavo Lipponen. Vaikka Paavo Lipponen onkin suomalainen jättiläinen, on hän kuitenkin bulvaaniudessaan ehdottomasti pikkuruisempi kuin Thor, vaikka putken paksuus olisikin kaksi metriä ja risat.

Tästä huolimatta emme tiedä edelleenkään totuutta siitä Seppo Rädyn muotoilemasta todellisuudesta, jonka mukaan ”Saksa on paska maa”. Jos näin on, tullee Venäjä kilvassa aitona kakkosena. Islanti voi saada pronssia, jos oikein yrittää. Näyttö ei vielä riitä, onhan jokaisella islantilaisella velkaa pankkikriisin johdosta vasta hieman vajaat 200 000 euroa. Suomi jääneet räpiköimään hilkulle.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s