Viimeinen ääni

Tulin Kehittyvien Maakuntien Suomi ry:n vaalitukimylläkässä luvanneeksi Lontoon Matille, ja itse asiassa samalla koko Eduskunnalle (emailin välityksellä), että tämä bloggari ei enää äänestä.

No, tänään laitoin sitten laariin viimeisen ääneni, koska olin luvannut alkutalvesta eräälle kunnallisvaaliehdokkaalle äänestää häntä. Jaoin jopa mainoksiakin;)

Viimeinen ääneni ei sekään kopsahtanut laariin ilman hässäkkää. Kirjoitin Oikeusministeriön vaalijohtaja Jääskeläiselle kirjeen, jossa selvitin ongelman ytimen. Tämä ydin seuraavassa:

Pyysin äänestyspaikalla numeromalleja äänestyskoppiin. Vaalivirkailijat kehoittivat minua kirjoittamaan numerot samoin kuin kopeissa olevissa  ehdokaslistoissa.

No, epäilin ohjetta ääneen, koska ko. listoissa on merkitty numero seitsemän ilman poikkiviivaa, ja uskomani mukaan seiskassa pitää olla väliviiva. Löysimme ohjeen yhdessä virkailijoiden kanssa lopulta äänestyskutsun alalaidasta, ja siellä numero seitsemässä on väliviiva.

Virkailijat jäivät monistamaan ohjetta koppeihin;)

Onkohan nyt tulkittavissa niin, että ilman väliviivaa (lakanoiden numeroiden mukaan) piirretty seitsemän on laskennassa numero yksi, huolimatta seitsemän yläsakaran pituudesta?

Luulenpa, että virheitä tulee aika lailla, eritoten jos jopa virkailijat luulevat itse väärin… Väliviivatonta seiskaa lienee aika vaikeaa hylätäkin, vai mitä luulette?!

Onneksi ongelma ei kosketa enää minua, vaikka kasi pitäisi piirustaa tulevaisuudessa kyljelleen. Sehän sopisi hyvin, koska niin ääretöntä politiikka oikeasti on, että oikein vinkuu ja paukkuu.

P.S. Ai kukako Lontoon Matti? No tietysti se Nallikallion Matti!! Rakkaalla lapsella on nääs monta nimee.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s