Hmmm, löytyykö optimisteja?!

Löytyykö ketään joka ymmärtäisi, missä tilanteessa ollaan. Arvuutellaanpas hieman kuvien avulla…

Kumpi alla olevista on mielestäsi totuudenmukaisempi kuva. Vasemmalla nauraa jo aiemmin blogissani esittelemäni saksalainen pörssinero, oikealla itkee amerikkalainen.

Onko nyt niin, että jompi kumpi ei ymmärrä tilannetta, vai että molemmat ymmärtävät, mutta reaktio on vain vähän erilainen.

Mutta jos on niin, voidaanko olettaa, että naiset olisivat sittenkin taipuvaisempia hysteriaan?! En usko. Kysehän on vain loppujen lopuksi optimistin ja pessimistin erosta. Ja sitä eroa selvittämään löytyy parempia kuin talousneroja.

Optimisti, erään Ambrose Biercen (1842-1914) mukaan, kannattaa sitä oppisuuntaa, että musta on valkoista.

Pessimismi, Bernard de Voton (1897-1955) mukaan, on vain nimi, jonka heikkohermoiset antavat viisaudelle.

No, oli miten oli, Mark Twainin (1835-1910) sanoin: Ei ole surullisempaa näkyä kuin nuori pessimisti, paitsi vanha optimisti.

Hyvää illanjatkoa, näissä merkeissä jatketaan aamusella, sanoisi varmaan puolestaan eräs Mr. Marx (1818-1883), joka ei ole se sama Marx (yläkuvassa), joka sanoi kuuluisat sanansa: Olen omin käsin raivannut tieni köyhyydestä äärimmäiseen kurjuuteen. Siis eri mies, vaikka molemmat Marxit pohtivatkin kurjuuden ydinolentoa.

P.S. Uutta tietoa alla olevan vasemmanpuolisen optimistin persoonaan liittyen toi tämän aamun Hesari, pyytämättä ja yllättäen, jonka sivun A3 keskellä, isossa kuvassa napottaa nähdäkseni sama henkilö, nimeltään Penny Jackson, osakekauppias, nyt hieman vähemmän iloisen näköisenä.

Penny Jackson,eli meidän kesken, tuttavallisesti Jaakkolan Penni, toimii osakekauppiaana Frakfurtinssa. Oletukseni saksalaisuudesta piti siis ainakin puoliksi paikkansa. Yritän saada tulevaisuusinfoa siitä, onko Penny enemmän pessimisti (so. onko nimi enne?) vai optimisti (so. onko kuva enne?). Siis nykyisen pörssiretoriikan mukaan onko meijän Penni suru- vai ilotalon tyttöjä?!

Oikealla olevan surutalon pojan persoona on sen sijaan edelleen auki, kuten taitaa olla taloudellisessa mielessä takapuolikin, mutta kiinnostaneeko nämä pessimisti-harmaanaamat tällä iloisella 2000-luvulla ketään? Moisethan kaverit tuovat mukanaan vain huonoja fiilareita!

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Hmmm, löytyykö optimisteja?!

 1. Hei,

  Oikotieto.fi on jatkuvasti päivittyvä uutisvahti-sivusto. Sivulla on myös linkkejä uutisia ja ajankohtaisia tapahtumia kommentoiviin blogeihin.

  Haluaisitko sinä saada sinne linkin omaan blogiisi?

  Linkinvaihto onnistuu, jos sinä sijoitat oman blogisi etusivulle vastaavan arvoiseen paikaan linkin Oikotieto.fi -sivustolle.

  Niin kuin varmaan tiedät, tällainen linkinvaihto tuo lisää liikennettä ja nostaa kummankin sivuston arvoa hakumoottoreiden silmissä.

  Mallina linkistä sivustollesi laitoin sinne väliaikaisen linkin blogiisi. Linkit ovat listassa uusimman artikkelin nimellä ja sen aikaleiman mukaisessa järjestyksessä.

  Parhain terveisin
  Esko Särkkälä

  info@oikotieto.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s