Tarkat silmät,

ja jollakin tapaa luotettavan tuntuiset. Kuuntelin jälleen kerran – monennenkohan – tätä miestä tänä iltana Ylen Ykköseltä    http://areena.yle.fi/toista?id=1618816

Jopa inhorealistina, tai ainakin intohimoisena yhteiskuntakriitikkona, olen alkanut kaartua siihen epävakaiseen uskomukseen, että näiden silmien takana toimii erilainen ajattelu kuin keskimääräisellä poliittisella henkilöllä.

En pyri haksahtamaan. En ainakaan poliitikkoon. Erottaudun tietoisesti tuosta mahdollisuudesta, koska tiedän mihin ihmisen rajat voivat maksiimissaankin asettua.

Mutta luettuani kirjat ja lehdet, seurattuani kampanjat, katsottuani ja kuunneltuani lähetykset ja muutamien sellaisten ihmisten kuvaukset joihin vielä satun luottamaan, uskon, että jos kuka niin Niinistö voi tehdä jonkin pienen teon palauttaakseen politiikkaan takaisin jotakin sellaista, jonka suurin osa tämän hetken poliittisesta eliitistä on tuhonnut. Ehkä lopullisesti.

Oli pitkä lause, mutta syvän tarkoituksellinen. En juurikaan välitä politiikasta kuin vain sen, yhä vähäisemmän osan verran, miten se voi vaikuttaa ihmisiin ja heidän eloonsa edes jotenkin edullisesti.

Kuten useimmat muutkin kaltaiseni, olen kurkkuani myöten täynnä poliitikkojen yhteiskunnallista näennäishöpinää ja jonninjoutavaa imagonkohotusta ilman pienintäkään todellista karismaa tai meriittiä.Vain tavan vuoksi, vain tyhmyyttäänhän he kaiken tuon tekevät, pitäisi ajatella. Ei niin, että tahallaan.

Roskasakkia, ajattelen kuitenkin useimmiten, katsoessani iltauutisia Suomen johtajista. Valitettavasti kokemukseni on aito, siksi että se on oma. Eikä kenekään kokemusta voi sanoa vääräksi, koska se on ainutkertainen. Toisilla on toiset kokemukset.

Ajattelen katsoessani heitä, naisia ja miehiä: ei mitään disipliiniä, ei todellista nöyryyttä, ei itsehillinnän alkeitakaan, vakuutteluista huolimatta. Tyylitajusta tai klassisesta vaatimattomuudesta puhumattakaan. Vain oman edun tavoittelua, ahneutta ja itsekkyyttä.Toisin kuin he tapaavat itse väittää.

Tämmöisiäkö me todella olemme, kysyn itseltäni perustellusti, olemmehan me näiden ihmisten kaltaisia. Hehän ovat joukostamme. Eittämättä.

En voi asettaa toiveitani Niinistöön. Enkä jaksa uskoa oikein hänenkään mahdollisuuksiinsa valtavirrassa. Valtahan tunnetusti turmelee, absoluuttinen valta absoluuttisesti. Mutta haluaisin antaa mahdollisuuden.

Niinistö voisi ehkä parhaimmillaan osoittaa ympäristölleen, että toisinkin voi tehdä, toisinkin voi elää. Ehkäpä hän voi antaa kimmokkeen ja rohkaisua jollekin tulevaisuuden tähdelle, todelliselle Kyvylle, joka nousee parantamaan maataan ja maailmaansa muiden kaltaistensa kanssa.

Mutta kaikesta huolimatta, ja ehkä sen takia, oli hauska kuunnella A-plussan pessimististä optimistia. Sauli Niinistössä on tyyliä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s