Kyllä Me Voimme


Barack Obaman ratkivoitosta on kulunut jo kohta reilut kaksi kokonaista päivää. Ja ihmettelen, voimmeko me?! Obamakin vastaa, Yes We Can! Juu juu, iliman muuta myö voijjaan!! Ja myöhän pojat voijjaan!

Ai että mitä voimme? No vaikka mitä! Esimerkiksi ylittää uskomattomimmatkin psykedeeliset arviot ihmispolojen opportunismin asteesta.

Umpi-iki-uusliberalistis-superkonservatiivisimmatkin kulkijat, jotka pukeutuvat arkielämissään lähinnä sotalippuihin ja täysvalkoisiin, dollarinkuvilla ryyditettyihin heterojumalkuviin, ovat vakuutelleet koko hereilläolonsa ajan naama näkkärillä, jotta ou jees, kyllä oli sitten niiiiiiin perusteelllllisen odotettu ja toivottu vaalitulos.  Niin on käynyt suuressa Ameriikan maassa kuin pienemmissäkin valtiorakennelmissa kuten Suomessa.

Joku herkempiuskoinen lipsahtanee tässä hypeaatosten vuossa ajattelemaan, jotta nyt on koittanut se Martin Luther Kingin profetoima tulevaisuus yhteisestä maailmasta, jossa sorrosta ja rasismista on jäljellä vain himmeän historiallinen muisto.

Yksinkertaisen maallikon vastaus edelliseen: No It´s Not. Valitettavasti eipä muuten oo koittanu vappaus eikä tasa-arvo. Ei oo. Eikäpä maheta myö sille mittään. I don´t believe. En kyl uso, en. King on kuollut, ja mistäköhän syystä?!

Meikä se jää odottelemaan toisaalta järkyttävän megalomaanisen käsittämättömissä vaikeuksissa ponnistelevan Amerikan rämpimistä suosta pitämättömälle hetteikölle Obaman vilpittömän yrityksen ja suunnitelmien avulla.

Toisaalta, ja valitettavasti täytynee jäädä karvain mielin ja pelonsekaisesti odottelemaan jälleen kerran myös niitä kuuluisia laukauksia, joilla näiden samojen opportunistipiirien äärilaidat suunnittelevat irtautuvansa tästä Lincolniin ja Kennedyyn  limittyvästä mustasta miehestä, Obamasta, joka ainakin vielä tällä hetkellä on elossa ja nukkuukin kuulemma ilman luotiliivejä ja tyrskykypärää.

Sillä USA:n todelliset kehitysaihiot ovat päättyneet aina laukauksiin. Ei myrkkyyn, kuten Roomassa, vaan laukauksiin. Sillä yksi on varmaa: amerikkalaiset ääripiirit eivät hyväksy Obamaa. Eivät missään olosuhteissa. Eivät ikinä.

Joku voi ajatella DOsomea pessimistiksi. Ja oikeassa on. Olen umpipessimisti amerikkalaisten suhteen. Näennäinen vapauden ihannointi voi tuossa Unelmien Maassa kääntyä väkivaltaiseksi riistoksi ja likvidoinniksi alle aikayksikön. Semmoinen se maa on. Kuten useimmat muutkin valtapolitiikan pesäkkeet.

Venäjä, Venäjä, Venäjä on tietenkin myös semmoinen. Mutta eroaa USA:sta siinä, ettei Venäjällä edes yritetä oikesti uskotella muuta kuin mikä on näkyvillä. Diktatuuri on diktatuuri, eurooppalaiset saavat leikkiä muilla aatoksilla ja kuvitella poutapilviään Putinolandian taivaalle jos huvittaa.

Venäjällä ei valita mustaa miestä, ei muutakaan jos niin päätetään. Ja jos tapetaan, tapetaan poissa julkisuudesta. Tuli paha yskä, sanoivat aikoinaan kadonneesta puoluejohtajasta. Ja infektiot liikkuvat edelleen. Niihin tepsii vain P-vitamiini. Ja aktiivinen Puhdistus.

Mutta aina voi uskoa ja toivoa – ja rakastaa. Kuulunevat parhaimmillaan ihmisluontoon nuokin ominaisuudet. Toivotan Obamalle hyvää ja mahdollisimman pitkää loppuelämää.

Ja – onhan voinut aina tapahtua se ihme, että Amerikka on muuttunut… Todennäköisyys tälle visiolle on fifty-sixty.

P.S. Viikon vitsi:

Sarah Palinista leivotaan republikaanien seuraavaa presidenttiehdokasta! Reseptikin on ihan tuttu: löytyy keittokirjasta kirjaimella P – ei niin kuin Palin, eikä Presidentti, vaan niin kuin Pannukakku.

Hahhhahhahhhahahhahaahhahahhahahahahahhahhahhhahahhh…köhköhköh…

P.S.2 Kukapa voisi vastustaa sellaista Yhdysvaltain presidenttiä, jonka mielestä Afrikka ei ole maanosa tai jonka käsityksen mukaan ihmiset ja dinosaurukset elivät samaan aikaan maapallolla 6000 vuotta sitten, kun Jumala loi maailman…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s