Kun Areva paljasti todellisen karvansa

Nyt se sitten on nähty tämäkin ihme. Kaivosyhtiö Areva on yrittänyt leikkiä tähän saakka enemmän tai vähemmän onnistuneesti lainkuuliasta yritystä demokraattisessa yhteiskunnassa. Nyt kuitenkin tuli liian iso houkutus näyttää toiminnan ja organisaation oikea luonne.

Tuo houkutus oli Ranuan lakkasuo, jonka alla tiedetään olevan rikas uraaniesiintymä. Nyt ei Arevan markkinamiehet enää voineet hillitä itseään, vaan pistivät töpinäksi ilman asianomaisen ministeriön lupaa.

Kaupanpäälliseksi Arevan tiimi uhkaa ministeriötä oikeuskanslerilla. Miksikö? No siksi, ettei TEM kunnioita yksityistä omistusta pätkän vertaa, ja viivyttelee turhan takia kaivoslupien myöntämisessä.

Arevan Suomen toimitusjohtaja kiteyttää ajatuksen rautalankamalliksi: Tässä ei tarvita mitään kuulemisia, sanoo hän hyvin selkeästi.

Herää kysymys, onko maallikko tyhmä kun ei ymmärrä sitä, miksi ylikansallisen yhtiön pitäisi voida toimia Suomessa ilman asianomaisia lupia, siis laittomasti. Vai onko tilanne sellainen, että alamme olla kohta psykopaattien armoilla?!

Psykopatian yhdistyessä sokeaan ahneuteen ei hyvää ole odotettavissa. Ihmishenkikään ei tuossa yhdistelmässä paina gramman vertaa, kertoo historia.

Areva-psykopatiasta on nyt jo kaksi esimerkkiä: uuden atomivoimalan rakentamisen jatkaminen moneen otteeseen todennetuista turvariskeistä huolimatta. Toinen esimerkki on nyt Ranualla.

On kohtuullisen mielenkiintoista seurata mihin Pekkarinen kumppaneineen taipuu seuraavaksi. Näemme varmaan useammankin tangotaivutuksen Arevan taholta. Toivottavasti päättäjien selkäranka on tarpeeksi notkea kestämään näitä koeponnistuksia. Uskon että on. Taulukaupat ja muut pienet esiharjoitteet kuten KMS ry ovat vahvistaneet näitä ominaisuuksia.

Ikävä vain on se, etteivät ne, joiden elämään Areva nyt konkreettisesti näyttää puuttuvan, välttämättä omaa poliitikkojen kumisia selkärankoja. Seteliselkärankaisuus lienee vieläkin parempi sana kuvaamaan tätä pitkällisen harjoittelun aikaansaamaa ominaisuutta. Sanan taisi lanseerata ilmoille aikanaan eräs Veikko Vennamo. Vai olisiko ollut sittenkin Sirkka.

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Kun Areva paljasti todellisen karvansa

  1. Lupaprosessin pitkitys ei ole mitään muuta kuin poliittinen keino tehdä uraaninkaivamisesta taloudellisesti kannattamatonta Suomessa. Onhan sieltä hyvä huudella vihreistä, että ”kallist aja hidasta!”, kun urpot itse tekevät siitä prosessista hidasta.

    Sitten, kun tänne ei saada uraanikaivoksia tai ydinvoimaa, niin huudetaan, että ilmasto lämpenee hiilidioksidipäästöjen takia ja työttömyys nousee, kun työpaikat siirtyvät Kiinaan. Kyllä, aivan omaa syytä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s