Absurdi juttu

Onkohan niin, etteivät päätäjämme todellakaan lue mitään, esimerkiksi surullisen kuuluisaa The Economist-lehteä?! Liikanenkin on Suomen Pankin tiedoksiantotilaisuudessa aivan sen näköisenä kuin kaikki tavarat olisivat tulleet jälleen housuun pyytämättä ja yllättäen…

Vuodesta 2005 on The Economist-lehden pääotsikkotasolla ollut tuleva lama sanoinkuvaamattoman selkeällä tavalla ilmaistuna. Myös siltä osin kuin taantuman ekspansio on ollut odotettavissa Eurooppaan.

http://www.economist.com/  sivuilta search-toiminnolla, hakusanoilla ”recession” tai ”depression” löytyy juttua, enemmän ja vähemmän, eritoten vuosilta 2005-2006. Sen jälkeen jutut ovat enemmälti vain dystopiaskenaarioiden toteavaa seurantaa.

Ihmettely siitä, ”miten ihmeessä tähän on taas jouduttu” tuntuu aika naivilta, kun joukossamme on koko lailla paljon sellaisia ihmisiä, jotka ovat varautuneet eteen tuleviin tilanteisiin myymällä ja vaihtamalla asuntojaan ajoissa, säästämällä ja kuluttamalla järkevästi.

Ja sitten on niitä, jotka yllättyvät talvikelistä joka vuosi…  Ja niitä jotka uskovat kuluttamisen kaikkivoipaisuuteen.

Näinkö hölmöjä me suomalaisetkin todella olemme. Alhaalta ihan top-10-huipulle saakka?! Se taitaa olla todellakin ainoa asia, jossa me kaikki suomalaiset olemme absoluuttisesti tasa-arvoisessa asemassa keskenämme.

Ja ilmiöhän selittää siten vanhan viisauden siitä, että kansa saa sellaiset johtajat kuin kansa ansaitsee.

O Sancta Simplicitas ! – Oijoi& Voi Pyhä Yksinkertaisuus, sanoi muuan vääräuskoisuudesta tuomion saanut uskontaistelija Hus, kun polttoroviota rikiteltiin tulille ja eräs maalaismummo kantoi oman kortensa kekoon…
P.S. Ai niin, nyt on sitten löytynyt dioksiinia jo naudanlihastakin. Mutt ei mittään hättäähättäähättää, sitähän on tuotu maahan vaivaiset 200 tonnia… Ja toisaalta: onhan tuo piristävää kun tulee välillä muitakin uutisia kuin sitä ainaista lamaa koskevia.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s