MAAILMANKAIKKEUDEN SUURIN

Ilokseni sain juuri lukea, että astronomit ovat lopultakin selvittäneet avaruuden ehkä kiehtovimman mysteerin, ns. supermassiivisen mustan aukon sijainnin. Astrophysical Journal -julkaisu kertoo tämän jättimäisen mustan aukon sijaitsevan linnunratamme keskellä.

Musta aukko syntyy massiivisen tähden romahtaessa pieneksi ja tiheäksi kappaleeksi, joka vetää puoleensa ympäröivää materiaa. Pienen tähden romahtaminen aikaansaa puolestaan joko ns. valkoisen kääpiön tai neutronitähden. Sen sijaan supermassiivinen musta aukko, joka näyttäisi nyt olevan kyseessä, syntyy ainoastaan galaksien tiivistymisen seurauksena.

Mustan aukon vetovoima on niin suuri, ettei sen gravitaatio- eli painovoimakentästä pääse pakenemaan edes valoa.

No, hirmuiselta kuulostaa, muttei niin hirmuiselta kuin edessämme oleva supermassivinen lama, joka vetää maailmantalouden alas kuin musta aukko konsanaan.

Ennemminkin tästä avaruuden aukosta voi olla ihmiskunnalle suurta hyötyä. Kuinkas nyt niin voisi olla?!

No, maapallohan hukkuu ensinnäkin veteen, ihmisen välitteisen toiminnan, ilmastonmuutoksen seurauksena. Toisaalta maapallo hukkuu jätteisiin (kauniisti sanottuna), ihmisen suoranaisen toiminnan seurauksena. Kun edellä mainitut ongelmat yhdistetään nyt löydettyn supermassiivisen mustan aukon ideaan, syntyy innovaatio, jota voisi kutsua nimellä

MAAILMANKAIKKEUDEN SUURIN HUUSSI

Tässä huussissa pönttö on niin suuri, että istumaan mahtuu isompikin taivaallinen takapuoli. Samoin hyyskän vetovoima hoitaa yhden Universumin tuotokset mennen tullen.

Käytännössä homma toimii kuin junan vessa: mystinen materiaali menemään ja vettä päälle!

Kaikki tämä tekniikka on nyt selvää ja ratkaistu. Ainoa ongelma on siinä, että Universumimme massiivisinta käymälää pääsee vetämään tasan 27 000 valovuoden kuluttua. Sillä sen verran pitkä on polkumme läpi maailmankaikkeuden ulkohuoneelle.

Tästä syystä toivokaamme, ettemme  saa matkallamme turistiripulia. Semmoista tautia on nimittäin liikenteessä. Voisivat mennä suurten innovaatioidemme tuotokset nobeleineen päivineen pitkin kinttuja.

P.S. Talouden mustan aukon vetovoimaa lisää tämänpäiväinen tieto siitä, että Wall Streetin  arvostetuimpiin talousneroihin kuulunut Bernard Madoff on sumuttanut pyramidihuijauksellaan sijoittajia ensikäteen arvioiden noin 50 miljardin dollarin edestä. Herra ei ole kuka tahansa, vaan on aiemmin toiminut mm. amerikkalaisen Nasdaq-teknologiapörssin hallituksen puheenjohtajana. Jälkeen kertyykin kysymys siitä, kuka on seuraavan paljastuksen kohde?!

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2008/12/17298

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s