Tuskallisen mielenkiintoista

Keskustelu maailmantalouden korjausliikkeiden paremmuudesta jatkuu. On lähes tuskallisen mielenkiintoista seurata, mikä on se päivä jolloin joku ”tärkeä” vaikuttaja lopulta myöntää, että pohjaan mennään, eikä sille voi kukaan enää mitään.

Miten järkevinä itseään pitäville ihmisille voidaan päivästä toiseen tolkuttaa menestyksellä hokemaa, että ”kohoava kulutus hoitaa tilanteen”, tai ”koronlasku auttaa ahdinkoon”.

Kuka täysjärkinen lisää kulutustaan tässä tilanteessa?! Tai miten korkoa alennetaan nollasta alaspäin?! Ennen sanottiin että kun nollasta ei voi vähentää, pitää lainata. Sanonta ei pidä enää puoliksikaan paikkaansa, koska ei ole enää edes mistä lainata.

Ikävä kyllä vaikuttaa siltä, että se kuuluisa maailmanlaajuinen 30-luvun lama näyttää nyt edessä olevaan verrattuna vain lievältä taantumalta. Edessä on ehkäpä suurin murros mitä olemme nähneet.

Mitä se sitten konkreettisesti tarkoittaa, sitä kannattaa alkaa pikkuhiljaa pohtia. Yksilöinä ja yhdessä.

P.S. Illalla tulikin tieto tuosta koronlaskusta nollaan;) Kannattaa kuunnella ETLA:n toimistusjohtaja Sixten Korkmanin kommentit. Siinä on jo hiven sitä ilmiötä, jota DOsome odottelee…

http://areena.yle.fi/toista?id=1725941

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s