Paavin ballyt ja bullat

Paavi on antanut jälleen pyhien aivoitustensa levitä rajoituksitta vapaasti ympäri maailmankaikkeuden piirin.

Paavi on tuominnut jälleen sutjakkaasti muun muassa ehkäisyn, abortin ja homot – ja niin toki, kuten asiaan kuuluukin, sivulauseissa varoittanut myös ahneudesta ja toivonut pikkiriikkisen rauhaa maan päälle.

Ja Paavia kannattaakin uskoa. Hänen Pyhyytensä jos kuka tietää mistä puhuu! Hänhän on ehkä yhden merkittävimmän rappioalan elävin mahdollinen edustaja, roomalaiskatolisen kirkon päämiehenä.

Siis unohdettakoon tänä suurena juhla-aikana Vatikaanin pankki pörssikeinotteluineen, pappien vuosisatainen pedofiliaperinne, inkvisitio ja muut merkityksettömät, mutta ah, niin pikantit pikkuaskareet.

Orleansin Jeanne d’Arc suksikoon kopukkansa kanssa kuuseen, jos väittää vielä kerettiläiskohtalonsa jälkeenkin, tuhkana & porona, Jumalaa suuremmaksi kuin Paavia!

Tuohan jos mikä on kadotukseen vievää jumalan- tai siis paremmin ilmaistuna paavinpilkkaa. Jumalahan on edelleen, kuten muistamme, katolisesti tulkittuna ykkönen, heti Paavin jälkeen. Vasta sitten tulevat Neitsyt Maria poikineen.

Emmehän anna historian kätköistä ja katedraalien kellareista tupsahtelevan ihmislihan käryn ja tuskanhuutojen, tai aikuisena itsensä tappaneiden, hyväksikäytettyjen kuoripoikien maallisten liiskautuneiden jäännösten sotkea joulunajan kulinaarisia nautintojamme?! Emmehän.

Menkäämme sen sijaan kirkkain silmin ja innokkain mielin mukaan tämän pienen, todellisuustajunsa menettäneen hiippahattuisen miehen fantasiaan, jonka mukaan hän on Kristuksen sijainen maan päällä. Uskokaamme mitä hän sanoo, älkäämme epäilkö yhtään. Taputtakaamme käsiä kuten apinat löytäessään banaanin puun juurelta.

Jos joku siviilikansalainen väittäisi vaikkapa jouluaamuna oman kotikirkkonsa rappusilla olevansa itse asiassa vain pätkätöissä duunaamassa Vapahtajamme Herramme Jeesuksen viransijaisuutta, olisi tämmöinen harras vesseli jo iltasella niin vahvassa lääkityksessä omassa pikku keljassaan, ettei harmistuisi edes käymättä jääneistä vessareissuistaan.

Ja vielä joku kehtaa epäillä instituutioiden voimaa?! Instituutio, tässä tapauksessa Vatikaani ja Katolinen kirkko, pyhittävät ja mahdollistavat tämänkaltaiset kollektiiviset hallusinaatiot mennen tullen.Emmekä me ihmiset edes lotkauta korviamme tämänkaltaiselle hengenvaaralliselle hevonkukulle.

Johan muuan herra Jan Hus totesi aikoinaan sarkastisesti: O Sancta Simplicita, Voi Pyhä Yksinkertaisuus! Sen jälkeen kohennettiinkin herran alla roihuavaa roviotulta. Eräs satu kertoo niin ikään keisarista ilman vaatteita.

Vaikka eteemme laskeutuisi itse Herran enkeli Gabriel, emme uskoisi totuutta. Leikkisimme edelleen. Homo ludens.

Jos olisin katolinen, anateema olisi kohtaloni myös maallikkotasolla. Panna ei tulisi kyseeseen, onhan se käytäntönä lopetettu jo niinkin aikaisin kuin vuonna 1983.  Ajatella, peräti niin varhain, viime vuosisadalla.

Jos nautitte perversioista, kuunnelkaa Paavia säännöllisesti. Jos sen sijaan nautitte saduista, lukekaa Grimmiä tai Andersenia.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s