Mooseksen vai Hammurabin laki

Israel jatkaa Gazan pommituksia innolla, jota ei ole nähty sitten vuoden 1967 Isrealille voitollisen salamasodan. Kuolonuhreja, joukossa luonnollisestikin runsaasti siviilejä, naisia ja lapsia, on jo reilusti yli 300. Haavoittuneita lienee jo tuhannen kieppeillä.

Uhriluku ei tietenkään ole kummoinen aiempien sotien tai kahden intifadan tuottamiin uhreihin verrattuna. Palestiinalaisia on intifadoissa mennyt autuaammille metsästysmaille kuutisen tuhatta, israelilaisia noin puolisentoista tuhatta. Josko vain kaksi kolmannetta?!

Sotien uhriluvuista ei liene selvillä kukaan. Vuoden 2006 Operaatio Kesäsade vei mennessään tiettävästi muutamia satoja siviilejä.

Par´aikaa tunnutaan arvuuteltavan, miksi Israel iski juuri nyt. Operaatiota on tiettävästi valmisteltu vähintään puolisen vuotta, mutta aloitusajankohta on pidetty tarkoituksellisesti auki sopivimman hetken valintaa varten.

Eräs syy tähänkin operaatioon voi olla lama. Yhdysvalloista kumpuava varma tieto kertoo myös juutalais-sidonnaisten pääomapiirien, etenkin eräiden juutalaisten suurten hyväntekeväisyysjärjestöjen, menettäneen sijoitusoperaatioissa, muun muassa Madoff -pyramidihuijauksessa miljardeja dollareita. Tämä tietää luonnollisestikin amerikkalaisen rahoituksen radikaalia vähenemistä Israelia lähellä oleville juutalaisyhteisöille.

Bernard Madoff olikin melkomoinen nero, kiinnijäämistään lukuunottamatta. Mooseksen pojat ovat näyttäneen menneen ns. psykologiseen retkuun. Madoffin pyramidimarkkinoinnissa on käytetty vanhanaikaista, mutta toimivaa kikkaa: markkinoinnissa on korostettu sitä, että Madoffin asiakkaaksi pääsevät vain ns. ”macherit”. ”Macher” on jiddishin kieltä ja tarkoittaa todellista rahamaailman kuningasta. Voittoja juutalaispiireissä on kutsuttu nimellä ”jewish bond”.

Voi olla, että Israelin talouselämän alkava alamäki on saanut Ehudit, Olmertin ja Barakin, hermostumaan. Tunteita ja turhaumia puretaan nyt kohteeseen, joka on turvallisin vaihtoehdoista. Wall Streetin pommittamisella kun saattaisi olla huonompi ennuste.

Toisin sanoen, syynä Gazan interventioon voi olla muukin, kuin alunperin Mooseksen kansalleen lanseeraama slogan ”silmä silmästä…”, tai Hammurabin laajemmat kostolait http://avalon.law.yale.edu/ancient/hamframe.asp

Niin tai näin, kyse ei kuitenkaan liene Harmageddonista, koska sen toteutumiseen tarvitaan lopullista taistelua edeltävä pitkä rauhan kausi. Eikä semmoista ole vielä Lähi-Idässä nähty.

Eräs englantilainen herrasmies nimeltä Isaac Newton, ennakoi aikanaan Harmageddonin ajankohdan vuoteen 2060. Siis jos tästä tujauksesta syntyisi pitkä rauhantila, kuten Israelin lapset näyttävät toivovan, voisi rapiat 50 vuotta riittää hyvinkin apokalyptiseen ennustukseen Harmageddonista…

Luulenpa, jotta tämän tulevaisuuden suhteen voimme olle rauhallisella mielellä: juutalaiset ja arabit eivät saa aikaan edes tunnin pituista rauhan tilaa.

Ainoa uhkakuva sotatilan jatkumiselle on ilmiö nimeltä Ahtisaari. Psykopaattijohtajillehan saattaa käydä tosi köpelösti: Jordania yhdessä muuahtan Mr. Obaman kanssa voi hyvinkin pistää Meidän Martin hommiin. Ja pirustakos sen taas tietää, vaikka Masa junailisi Itämaan tietäjätkin tillin tallin Königstedtin kartanossaan…

Ennemmin meitä odottaa se toinen kuuluisa inferno, vedenpaisumus. Ympäristökatastrofi etenee nimittäin vääjäämättä, siirtelipä Israelin hallitus sitten tankkejaan etelään tai pohjoiseen. Ja luonnon katastrofien rinnalla pienet Lähi-Idän torat voivat ruveta tuntumaan lähinnä huvittavilta.

Entäpä jos hyökkäyksiin käytetyt tankit joudutaankin takomaan tulevaisuudessa vesitankeiksi?!

P.S.(päivitys 29.12.klo 22) Eipä ollut kovinkaan mieltäylentävää katsoa gazalaisperhettä, joka menetti viisi tytärtään israelilaisten pommituksessa. Tai perhettä, josta kuoli samassa pommitusaallossa seitsemän jäsentä… Mutta lienee sota aina samanlaista.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s