Pyhän Maan Mysteeri – Osa 1

pyha-maaNyt tiedämme jo, että Gazassa on menossa kansanmurha: viitisensataa kuolonuhria, joista arvioiden mukaan vähintään 30 prosenttia on siviilejä. Loukkaantuneiden määrä vaihtelee arvioiden mukaan 1000-3000 välillä.

Sairaalat eivät toimi, lääkintätarpeita ei ole, 18 kuukauden piiritystilan jälkeen. Elintarvikkeet ovat lopussa. Ihmiset eivät saa suojaa mistään.

Israel näyttää estävän kaiken humanitaarisen avun perillesaattamisen. Pommitukset jatkuvat, ja maahyökkäystä valmistellaan.

Israelissa ja Yhdysvalloissa vedotaan edelleen Hamasin raketteihin, jotka asiantuntijoiden mukaan tappavat ainoastaan silloin kun sattuvat suoraan kohdettaan päähän. Israelissa ohjus on osunut tasan kahta päähän.

Toinen osuman saaneista oli israelilainen sotilas, toinen Israelissa asuva arabi. Osumatarkkuudeksi voidaan Hamasin laskuopilla ynnätä 50%. Israelilaisten helikoptereiden tarkkuus on lähes 90%.  Yhdellä osumalla ruumiita tulee 10-100 välillä. Vielä toistaiseksi.

Uusi syy hyökkäykselle näyttäisi olevan USA:n uuden presidentin virkaanastumisen läheisyys. Kukaan ei tiedä vielä Obaman suhtautumista Israelin tilanteeseen. Amerikanjuutalaiset johtavat ulkopolitiikkaa niin kauan kuin Bushin varjo liikkuu.

Mutta liikkuuko Gazassa kohta mikään, vai tuleeko maa-alueesta maailman suurin hautausmaa. Maailma seuraa jälleen sujuvasti vierestä niin kuin aikoinaan Ruandan kansanmurhaa.

Kotoa käsin voi hyvin seurata. Tänne ei veri roisku. Ja onneksi niin, koska verta on niin vaikeaa puhdistaa pois.

Uskonnolliset piirit voisivat nähdä hyvinkin Israelin  tilanteessa jotakin Antikristukseen  ἀντίχριστος viittaavaa…

Ja voisipa tuossa ajatuksessa nähdä järkeä jopa tällainen agnostikkokin; sen verran saatanalliselta homma vaikuttaa.

Tarkempia tunnuslukuja aiemmin tapahtuneista löytyy The Humanitarian Monitor -tiedotteesta:

http://www.ochaopt.org/documents/HM_Apr_2008.pdf

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Pyhän Maan Mysteeri – Osa 1

  1. Niin. Tekeekö se palestiinalaisista pyhimyksiä koska heillä on ”huonommat” aseet? Avautuminen vahvemmalle voi sattua omaan nilkkaan.

  2. No, tuskinpa aseiden jälkeenjääneys pyhimyksiä tekee, korkeintaan välillisesti marttyyreita. Ja marttyyrit eivät kai liene niitä parhaimpia rauhanrakentajia…
    Huomionarvoista kuitenkin Gazan tilanteessa on se, ettei massiivihyökkäävä osapuoli kunnioita edes sodan pelisääntöjä, joita ovat esimerkiksi
    Geneven sopimuksista 1864, 1906, 1929 ja 1949 koostettu Geneven yleissopimus – ja vuoden 1977 kaksi lisäpöytäkirjaa, jotka määrittävät selkeällä tavalla muun muassa siviiliväestön suojelua konflikteissa.
    Israel on lähtenyt nyt ilmeisen tietoisesti tielle, jonka varrelle tulee ruumiita eksponentiaalisesti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s