Jos niin, ja sitten kun…

israel

Israelin tilanne houkuttaa mahtomuotoisen vuosiskenaarion laatimiseen. Herkullista kerrassaan!

Venäjän mukaan Hamas lopettaa raketti-iskut, jos Israel lopettaa saarron. Voi olla niinkin, että Israel lopettaa pommitukset, jos Hamas lopettaa toimintansa. Hamasin toiminnan loppumiseenhan Israel nimenomaan toiminnallaan tähtää. Saartoa Israel ei lopeta.

Jos Hamas lopettaa toimintansa, mikä on erittäin epätodennäköistä, Israel ottaa Gazan hallintaansa joka tapauksessa.

Jos Hamas ei lopeta toimintaansa, mikä on erittäin todennäköistä,  Israel yrittää pitää Gazan miehitettynä todennäköisesti toteutuvan verisen maaoperaation jälkeenkin. Mikä on sangen toivoton tehtävä. Uskon vahvistukseksi voi katsella Israelin kartalla näkyvien naapureiden nimiä.

Jos Israel miehittää Gazan, eikä Hamas lopeta toimintaansa, mikä lienee todennäköisin vaihtoehto, alkaa kolmas intifada. Kolmannen intifadan todennäköisyys on kasvanut  viimeisen vuoden ajan.

Kun kolmas intifada alkaa, ei jos, Länsirannasta muodostuu Israelin suurin ongelma, jonka rinnalla Gaza on kuin toteutumaton toiveuni.

Myös Egypti alkaa pikkuhiljaa muodostua Israelille ongelmaksi Gazan alueen rajalevottomuuksien vuoksi.

Kun Länsirannalla alkavat Syyrian tukemat levottomuudet, jotka toteutuvat aktiivisten libanonilaisten toimesta, Kesäsateen muiston kunniaksi, Israel julistaa sodan. Mutta kenelle?! Ei kai vain jälleen Libanonille…

Vaihtoehtoja lienee useampiakin: Syyria, vanhasta muistista,tai aikanaan Egypti ja Jordania, kunhan nämä naapurit ovat päässet ensin joillakin tavoin konkreettisesti osallisiksi I-ilmiöstä.

Ja sitähän Hamas juuri toivoo. Sotaa, johon saadaan mukaan muitakin kuin ruostunein raketein varustautuneita vapaaehtoistyöntekijöitä.

Länsirannan levottomuuksien vuoksi Jordania saattaa pidättäytyä toimimasta välittäjänä kriisissä. Jordanialla on enemmän menetettävää epäonnistuneen välitystehtävän seurauksena kuin näennäisriippumattomana tarkkailijana. Kyse on muun muassa – ei öljystä – vaan vedestä.

Yhdysvallat voi alkaa epäröidä tukeaan Israelille, koska USA:n uudessa hallinnossa ei suoranaisesti vaikuta enää Henry Kissingerin perillisistä kuin yksi, kansliapäällikkö Rahm Emanuel, hänkin löyhästi. Jos vahvemmaksi linkiksi Kissingeriin ei lueta Obaman ykkösneuvonantajaa Abner Mikvaa. Ja miksi ei luettaisi?!

Jos vielä lisäksi Israelia tukeneilta hyväntekeväisyysjärjestöiltä on kadonnut, kuten huhutaan,  muun muassa Madoffin pyramidihuijauksessa, tai paremminkin -hujauksessa, arviolta 10 miljardia dollaria, voi olettaa ettei Israel voi luottaa enää sataprosenttisesti USA:n tukeen. Ei ainakaan jokaisen joukkomurhasunnitelmansa toimeenpanossa.

Jotta näillä mennään, niin kuin naapurin mummo loihe lausumaan otettuaan mäessä persliu´ut. Kenen takamus tätä kestää, jää piakkoin nähtäväksi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s