SDP:n salainen ase

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen lanseerasi joulunaikaan puolueensa käyttöön puolueiden dramaattisten kannatuserojen supistamiseen tarkoitetun täsmäaseen.

Tämä salainen ase ei ole mikään aivan uusi keksintö; sitä ovat käyttäneet etupäässä naiset kautta maailmanhistorian eriasteisissa ahdinkotiloissaan.

Eritoten politiikassa ja elinkeinoelämässä tällä, jopa tietynlaisen ”tuotteen”  leiman saaneella merkitystihentymällä, on merkittävä sijansa. Jopa siinä mitassa, että tähän sangen subjektiiviseen objektiin, eritoten naisen sub- objektiin, kytkeytyy k/m/ielikuvia, jotka ovat omiaan kuvaamaan esimerkiksi työssä onnistumista tai uralla etenemistapoja.

reisiKyseessä on, kuten kuvasta voinee päätellä, jalka ja erityisesti sen kolme osaa: reisi, polvi ja sääri. Markkinointi- ja myyntitarkoituksessa jalan käyttökelpoisiin osiin lasketaan kuuluviksi myös sen alaosassa sijaitsevat nilkka, jalkapöytä ja jalan yläosassa sijaitseva pakara.

Jalan välittömään ympäristöön kuuluu toki muutakin, jota ei sattuneesta syystä esitellä tällä kertaa. Jos puheenjohtaja Urpilainen esittelee lähitulevaisuudessa muita puolueen kannatukselle merkityksellisiä kehon osia ja alueita, palaamme asiaan soveltuvin osin.

Jotta ymmärtäisimme jalan vaikutuksen syvimmän olemuksen, joudumme vilkaisemaan pintaa syvemmälle:

saihkysaaretKas näin! Pääosin lujalta näyttää, mitä nyt hieman joltakin kulmalta murenee… SDP:n kannatuksen ei luulisi kuitenkaan kokonaan murtuvan, mikäli se varaa tähän raajaan. Huomionarvoista on kuitenkin huomata, että osteoporoosi voi iskeä luustoon kuin luustoon. Mutta ei aivan äkkiyllättäen.

Kokoomuksen puheenjohtaja Kataisen ei tarvinne vastata SDP:n hajaohjukseen ainakaan tässä vaiheessa. Pomminvirityksistä on vastannut hänen puolestaan Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö, jolle SDP:n täsmäase lienee tuttu, tosin vain yleisellä tasolla.

Keskustan Matti Vanhanen saattaa sen sijaan olla vaikeuksissa. Jos Jutta Urpilaisen jalkaa joudutaan vertaamaan Matti Vanhasen vastaavaan, saattaa Keskustan ja SDP:n keskinäinen kannatuskisa loppua ennen alkamistaan. Vanhasen jalat edustavat nimittäin aivan eri jalkamaailmaa. Kyse ei ole kuitenkaan luiden hauraudesta, Mattihan juo vain maitoa.

Vanhanen voisi sen sijaan miettiä esiteltäväkseen jotakin muuta, hänelle edullisempaa. Jaa-a, mietitäänpä mitä se voisi olla…. Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm…..

Eipä mietitäkään, vaan jätetään pohdinta suosiolla sittenkin pääministerin omalle vastuulle ja annetaan hänelle vapaat kädet, levottomien jalkojen sijasta. Tiedämmekin jo antaessamme pääministerillemme vapaat kädet, mistä ne löydämme.

Palataan jälleen astialle – vaikka röntgenissä tai Seuran sivuilla! Kyllä Kauppalehtikin voi tulla kyseeseen. Tai Valitut Palat! Tai Lääkärilehti… Tai…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s