Tiedonlouhintaa hikipäässä

Moderni tietoteknologia on avannut kilpailun tiedon auktorisoinnille. Kilpailuun kuuluu nopeuden lisäksi intohimo olla ykkönen Tiedon Lavealla Valtatiellä. Hinnalla millä hyvänsä.

Tietoa tuotetaan mieluusti, mutta vielä mieluummin anonyymisti. Me bloggaajat olemme useimmiten anonyymejä (tai ainakin luulemme olevamme-> pupujussiefekti), mutta onneksemme emme tuota juurikaan merkittävää uutta tietoa, vaan kierrätämme ansiokkaasti entistä.

Koska DOsomen moniin intohimoihin kuuluu nostaa hattuaan muun muassa kaikille ironian, sarkasmin, satiirin, ja niistä kimpoavan parodian ja  hirtehishuumorin mestareille, esittelen pari hyödyllistä linkkiä. Olkaa hyvä.

bouncywikilogo

president-george-w-bush-official-portrait

http://uncyclopedia.wikia.com/wiki/Main_Page

Uncyclopedia mainostaa itseään ”sisältövapaaksi ensyklopediaksi”. Sen suomalainen vastine on Hikipedia.

http://hiki.pedia.ws/wiki/Etusivu

Voi olla, että edellisillä on joku yhteys johonkin vastaavaan, anonyymiin projektiin. Tästä Warainkeräysprojektista ei tällä palstalla enempää. En nimittäin halua kommentti-palveluun 100 000 todistusta Pelastuksesta;)

Tällä esittelynpätkälläni luulen nettoavani ainoastaan vain noin 20 000 kommenttia… Vaimitensenytoli, olikosemitenkään… Boing, boing, boing, boing, boing, boing,…

P.s. Sitä miten George W. Bush liittyy sisällöttömään tiedontuotantoon tai parodiaan, voi jokainen pohtia omassa kammiossaan keskittyen. Virallisesti Hänen Korkeutensa on tällä paikalla kunnioituksestani Hänen (liian) pitkää uraansa kohtaan ja suuresta ilostani sen päättymisen vuoksi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s