Kuin pieru Saharaan

häviää koht´sillään eurooppalaisten loppukin into vetää kaasuputkia Venäjältä. Suhinaa kun kuuluu näillä näkymin varmimmin kohta vain kaislikosta.

Entinen liittokansleri, nykyinen kaasukanisteri Gerhard Schröder on onnistunut paikallista kolleegaansa, Paavo Lipposta huomattavasti paremmin lobbaamaan putki-idean saksalaisille putkiaivoille, joilla näyttää olevan kaiken muun lisäksi myös putkinäkö.

Bulgaria, Kreikka, Kroatia ja Turkki ovat ilmoittaneet jo kaasun tulon Venäjältä loppuneen. Toimitukset ovat supistuneet Itävallassa, Tshekissä, Slovakiassa, Unkarissa ja Romaniassa. Slovakiassa on toimeenpantu varmuudeksi hätätila.

Kyllä nyt olisi korkea aika jos milloin, kiihdyttää Suomessakin toimenpiteitä ainakin Lipposen mentävän putken saamiseksi viihdyttämään meitä jännitystä kaipaavia. On todella epäoikeudenmukaista, että vain toiset pääsevät veikkaamaan, miten käy ripaska pakkasessa. Ihan hymy alkaa hyytyä moisesta epätasa-arvosta.

Tuntuu oudolta, että joku virnailija väittää vakavissaan, että Venäjän energiatoimitusten armoille jäävällä valtiolla olisi muka joku riski joutua ahdinkoon. Mitä vielä, haha, sanon!

Kysyn vaan, emmekö uskokaan enää Putiniin, tähän Rehellisyyden  Tonavaan, Tasapuolisuuden Himalajaan ja Demokratian Saharaan?! No jo on aikoihin elelty.

Kaasutoimitusten supistus on sitä paitsi Ukrainan vikavikavika. Mitäs siitä, jos Ukraina maksoikin viime vuoden lopussa 1,3 miljardin dollarin laskun Venäjälle. Ei se ole mikään puolustus. Meillä vastaavassa tilanteessa Fortum taatusti pistäisi myös hanat kiinni, vaikka lasku olisi maksettu kahteen kertaan. Niin, ettäs tiedätte!

Veli-venäläiset tietävät meitä eurooppalaisia leikkiviä demokraatteja paremmin kolme asiaa:

1) Neuvottelut mistä tahansa asiasta sujuvat paljon vilkkaammin viileässä.

2) Siperia opettaa

3) Putin on aina oikeassa

4) Jos kaksi ensimmäistä pykälää pettävät, astuu kolmas voimaan välittömästi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s