Saatana saapui Gazaan

Kansainvälisen Punaisen Ristin tarkkailija ja International Crisis Group -ryhmässä toimiva ministeri Per Stenbäck kuvaa Gazan tilannetta yksiselitteisin sanoin humanitaariseksi kriisiksi.

http://areena.yle.fi/toista?id=1764318

Gazan kaistalla taloussaarrossa eläneen 1,4 miljoonan ihmisen elinolot ovat olleet viimeisten kahden vuoden ajan poikkeuksellisen huonot. Israelin hyökkäys Gazaan on romahduttanut loputkin jäljellä olevasta infrastruktuurista.

Sairaanhoitoa ei ole. Kansainvälisen ruokahuollon piirissä on ainoastaan n. 50 000 Gazan asukasta. Ihmisiä kuolee täysin turhaa, sanoo Stenbäck.

Alueella toimii tiettävästi viisi sotakirurgia, 3000 loukkaantuneen parissa. Ilman sähköjä ja vettä. Ilman riittävää hygieniaa.

Olemme siirtyneet Gazan tilanteen kliiniseen tarkasteluun. Laskemme kuolonuhrit ja loukkaantuneet, ja vertailemme lukemia joihinkin aiempiin katastrofeihin.

600 kuolleesta 200 on lapsia: ei poikkeuksellista, sanovat sotilaslähteet. Kun kouluun osuu pommi, lapsia kuolee. Niin, eihän siellä kouluissa kuole tietenkään vanhuksia.  Ellei sitten hyökkääjälle satu niin satumainen  onni, että olisi isovanhempien päivä. Vanhuksethan kuolevat ilman pommejakin, nälkään ja janoon.

Eläimellisen vietin ohjaamina etnisten puhdistajien päämääränä on tuhota lisääntymiskykyiset pojat ja miehet.

Israelin ideologia lopettaa väkivalta sodalla on puhtaaksiviljellyn järkkyneen mielipuolen politiikkaa. Miten ihmeessä se olisi mahdollista?! Miten ihmeessä moista perustetta uskotaan edelleen Yhdysvalloissa?!

Kansainvälisen politiikan mukaan tilanne johtuu ties mistä kansainvälisisten etujen ristiriidoista. Taloudellinen analyysi painottaa öljyn ja veden merkitystä. Maantieteellinen näkökulma näkyy kartasta. Mielitieteellinen näkökulma ei varmasti näy edes kallokuvista.

Uskonnollinen näkökulma lienee se, että alueella toimii itse Saatana. Jopa agnostikko alkaa kallistua viimeisimmän vaihtoehdon kannalle, niin selittämättömältä tilanne tuntuu.

http://www.crisisgroup.org/home/index.cfm

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Saatana saapui Gazaan

    • Jep, näin näköjänsä kykenee. Saatana saapui aikanaan myös Moskovaan, Мастер и Маргарита, josta Mihail Bulgakovin satiirisessa hengessä tehty viittaus. Mutta… kukapa se tietää loppujen lopuksi, mikä vanha vihtahousu siellä homman takan kyykistelee… Ehkäpä laitammekin ihmisille liian ison vastuun tekemisistään. Näin voidaan ajatella jos katsomme Mooseksen ja Allahin paikallista tapaamista, ei tosin kovinkaan konsensuksen hengessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s