Eeli Eeli, lama sabaktani !

Gazassa on kuollut 850 ihmistä, joista 300 lapsia. 4000 arvellaan loukkaantuneen. Lapsia lienee loukkaantuneista sama prosenttimäärä kuin kuolleista. Arvioiden mukaan eliniäksi vammautuneiden määrä on tuhansissa.

Moni kanssakulkija on edelleen sitä mieltä, että  Gazan uhrit ovat Hamasin omaa syytä. Israel kun muutoin on rauhaa syvästi rakastava kansa. Tästä jo geneettiseksi luonnehdittavasta ominaisuudesta voi lukea historiankirjoista. Raamattukin on ihan hyvä lähde, etenkin Vanha Testamentti.

On kuitenkin hyvä muistaa, että Gaza on ollut Israelin valvoma, aikanaan miehittämä ja taas kerran saartama 1,4 miljoonan ihmisen ghetto vuosikausien ajan.

USA.n Condoleeza Rice puolustikin siviiliuhrien määrää sanomalla, että totta kai uhreja tulee paljon, koska alue on tiheästi asuttu.

Hamas ja Palestiina voivat puhua ulos ikivanhan tavoitteensa vaikka Israelin muuttamisesta Marsiin, ja kaikki tietävät, etenkin Israel, ettei niissä lausumissa ole koskaan ollut minkäänlaista realismia. Israel menee mereen vain silloin kun on juutalaisilla on hiki.

Kiivaimpien Palestiinan rakentajien  lausumat ovat olleet Israelille aina kullan arvoisia; kansanmurhaan ja etniseen puhdistukseen oikeuttavia sanoja. Alueen voimatasapaino on täysin nojallaan, kiitos USA:n asetoimitukset ja sodan rahoitus. Sen todistaa kaikkien Hamasin aiheuttamien israelilaisuhrien määrä, joka on noin 15 henkilöä.

Turismi on vieläkin voimissaan, energiataseista huolimatta. Milanon ja New Yorkin kävijöiden kannattaisikin vaihteeksi pistäytyä Gazan 450 000 ihmisen kaupunkikeskustaan, johon ei ole saatu 22 kuukauteen juuri minkäänlaisia merkittäviä päivittäistavaratäydennyksiä, sairaalatarvikkeita, tms.

Kaupunkikierroksen jälkeen voisi visiteerata, jos siis olisi selvinnyt edellisestä elämyksestä hengissä, saartoon rakennettujen järjestelmien vieruksia ja katsoa voimatasapainon toteutumista arkielämässä. Etenkin raja-asemat ovat kuulemma kokemisen arvoisia. Esimerkiksi ministeri Per Stenbäck tuntuu arvostavan elämystä…

Ja tämän Israelin harjoitus-harmageddonin jälkeen, jos on enää mitään katsomista, voisi tutustua arvioidusti 2000-3000 invalidin elämään tuolla raamatullisella rantakaistaleella.

Matkan jälkeen voikin turvallisin mielin turvautua mielen matkojen ammattilaisiin, jos vaikka sattuisi olemaan vallalla pientä syvenevää alakuloa.

Matkoilla Gazaan kannattaa kuitenkin muistaa eräs turvallisuuteen vaikuttava tekijä: Israelin juutalaiset ovat niin vekkulia ja humoristista porukkaa, että saivat aikanaan nirhattua hengiltä jopa Jeesuksen, siis Mooseksen esimiehen pojan, jolla sentään oli takanaan kuulemma vieläkin isompia resursseja kuin nämä tankit ja ohjukset. Vaan eipä Jeesusta moinen auttanut. Kun Mooses nääs on Mooses ja bisnes on bisnestä. Ja Jumala on Korkein, heti Mooseksen jälkeen seuraavana.

Eeli Eeli, lama sabaktani!

P.S. Lisätodiste Israelin pyyteettömästä rauhantahtoisuudesta tuli juuri:

Israel on New York Times-lehden mukaan pyytänyt Yhdysvalloilta viime vuonna apua iskeäkseen Irania vastaan. Pyyntöön ei ( poikkeuksellisesti tällä kertaa) ole suostuttu. Lisää infoa tästä kädenojennuksesta tullee piakkoin…

Onkohan Gazan operaatio Israelille vain korvike menetetystä suuremmasta mahdollisuudesta tyydyttää tarpeita?!

P.S.2. Nyt on lentänyt sitten taivaalle suomalaisten tukema klinikka Gazassa. Onhan siellä vielä jäljellä norjalainen. Koordinaatitkin taitavat olla jo selvillä…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s