YK:lla Kansainliiton kohtalo?!

Israelin pääministeri Ehud Olmert ilmoitti iltasella, ettei Israelilla ole pienintäkään aikomusta lopettaa sotatoimia Gazassa ennen kuin ”lopullinen tavoite” on saavutettu. Tarkoittikohan Olmert ”lopullista ratkaisua”, vai kainosteliko hän moista ilmausta.

Juutalaisille ”lopullinen ratkaisu” on tullut aikoinaan tutuksi saksankielisestä ilmauksesta ”Endlösung der Judenfrage”.  Israel on muuttanut nyttemmin hieman kohdetta pois juutalaisista palestiinalaisiin.

Toimintaperiaate on sama kuin natseilla: henki pois epäpuhtailta, nopeasti ja tehokkaasti! Taistelun tavoitteissa on edistytty hyökkääjän kannalta katsottuna hyvin, Gazan uhreja on jo 900 (lapsia 30%), loukkantuneita >4000.

Kaikesta päätellen Gazan kaupunkisotavaihe on alkamassa. Ehkäpä verisin mitä on nähty pitkään aikaan.

YK on voimaton. Voi olla että Israelin itsepintainen päättäväisyys ajaa YK:n Kansainliiton tappion tielle. Jotakin historiallista tässä tilanteessa on.

Kansainliiton peruskirja kirjoitettiin alle 25.1.1919, 90 vuotta sitten, ja järjestö lopetti toimintansa voimattomuuteensa  18.4.1946.

Viimeinen niitti arkkuun oli Kansainliitolle Italian ja Japanin piittaamattomuus hyökkäyssodissaan 1930-luvulla. Nyt YK on samassa tilanteessa Israelin suhteen. Vain Abessinia ja Kiina kohteina ovat vaihtuneet Gazaan.

Israel on tuhonnut jo Gazan infrastruktuurin; siis sen mitä siitä on ollut vielä jäljellä. Muutama pohjoismainen klinikka on tiettävästi vielä pystyssä. Ei varmaankaan enää kauan. Suomalaisten tukema pölähti tänään jo atomeiksi.

Klinikat on tuhottava, tietysti. Nehän ovat infran kantava resurssi. Olisihan tuo melkoinen onnenpotku Israelille, jos Gazan alueelle alkaisi jostakin kummasta levitä esimerkiksi lavantauti tai kolera riittämättömän hygienian ja puutteen vuoksi. Eikä terveydenhuoltoa enää olisi…

Kirkon Ulkomaanavun humanitaarisen avun johtaja Jouni Hemberg aamuradiossa 12.1.2009.

http://areena.yle.fi/toista?id=1774233

Alueenhan voisi sulkea sitten lopullisesti. Ja haudata myöhemmin hiekkaan, sitten kun epidemia olisi tehnyt loput.

Shalom! Vai sittenkin shelem?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s