Verta, hikeä ja tekokyyneleitä

Hiihtoliiton pojat ne lähti jälleen reissulle, ja yksi tyttö. Kolmen nuoren hiihtäjän veriarvoissa kuuluu olleen hieman ”ongelmia”, joiden uutisoinnista Hiihtoliitto ymmärrettävästä syystä jälleen pidättäytyi.

Kaikki sellainen, joka liittyy johonkin suksen luiston parantamisyrityksiin, sujuu näin kuin tässä uusimmassakin tapauksessa:

1) Hiihtäjä X, miksi hemoglobiiniarvosi oli yli 170?!

OHHOH, miten IHMEESSÄ?! En voi mitenkään ymmärtää! Kun lähdin kotoa olin anemian kourissa ja kun tulin hiihtostadionille, verisuonet olivatkin jo punasoluista tukossa!! (DOsomen laatima vastaus, koska asianomaisia hiihtäjiä ei ole saatu vielä kuuloetäisyydelle)

2) Mites se taas näin kävi, Jari Piirainen?!

”Helposti ryhdytään pohtimaan, että millä keinoilla se Hiihtoliitto nyt näitä on aikaansaanut. Että eikö riittänyt, että aikuisten kohdalla hölmöiltiin, mutta siitä ei tässä ole kysymys. En epäile yhtäkään näistä hiihtäjistä mistään vilpillisestä.” (US 30.1.2009)

3) Miksi tämäkin tapaus haluttiin vaieta kuoliaaksi, Jari Piirainen?!

”Meillä on oma tapamme toimia, kun puhutaan kriisiviestinnästä. Organisaatio oli hiukan levällään kuin Jokisen eväät, kuka missäkin päin maailmaa. Asia tuli minunkin tietooni eilen vasta noin kello 18.30, kun avasin kännykän päivän kokousten jälkeen. Tiedotteiden lähettäjät toimivat oikein, muu organisaatio ei ollut ajan tasalla.” (US 30.1.2009)

4) Mitä oikein on tapahtunut, Jari Piirainen?!

”Tässä on kaksi mahdollisuutta. Ensimmäinen on testimenetelmiin liittyvä epäselvyys, mutta sitä ennen meidän on mietittävä, olemmeko me tehneet jotain väärin.” (US 30.1.2009)

Herranjesta!! Ettäkö tuommoinenkin mahdollisuus olisi olemassa?! Ettäkö Hiihtoliitossa olisi tehty jotakin väärin?! Eheeeeei, eieieieieieieiei voooooi olla.

Jari Piirainen, älä nyt ole liian vaatimaton!! Kysy vaikka Kyröltä, jos epäilet ettet pysty olemaan erehtymättä tilanteessa kuin tilanteessa.

Mites tästä eteenpäin? No, entiseen malliin tietysti:

Ministeri Wallin pyytää tohkeissaan selvitystä, jolla Hiihtoliitto pyyhkii jälleen sitä paikkaa, johon ei päivä paista kuin korkeintaan kesähelteellä.

Sitten Hiihtoliiton lääkäri yhdessä kollegojensa kanssa toteaa, jotta tutkittu on ja ihan tavanomaiseksi kausivaihteluksi todettu. Pojilla kyse on jälkimurrosiän mukanaan tuomasta arvojen muutoksesta ja tytöllä käänteisistä kuukautisista. Ei sen kummempaa.

Ja kun ei ufojakaan ole saatu ampumalla alas, ei Hiihtoliittoakaan voi syyllistää. Parhaansa ovat Piirainen & kumppanit yrittäneet aina tehdä Suomen hiihtokunnian kaikenpuoliseksi ylläpitämiseksi.

Toimintamalli, joka ainakaan on otettu Suomen yleisurheilijoilta, toimii yhä. Suurjuoksija Martti Vainion perilliset kantavat uljaana lippua eteenpäin, aina silloin kun eivät ole tiputuksessa.

Kaksi aidosti surullista asiaa tässä tragikomediassa kuitenkin on:

1) Nyt ovat peliin mukaan tulleet yhä nuoremmat ikäpolvet. Eikö Kaarlo Kangasniemen tapauksesta ole ollut mitään opittavaa, vai eikö sitä enää muisteta. Tai muiden, vähemmän tunnettujen, jo kuolleiden dopingin uhrien?!

2) Yhteiskunnan roolimallitehtaana tukema Hiihtoliitto on patologisten valehtelijoiden pesäpaikka, jota kukaan ei suostu siivoamaan. Hiihtoliitto voi jatkaa rauhassa rappiotoimintaansa ilman suurempia häiriötekijöitä. Eikä kyseessä ole tämä viimeinen tapaus, joka joutuu tutkintaan heti kohta. Empiriaa ja dataa riittää menneiltä vuosilta enemmän kuin tarpeeksi.

Lopuksi:

Hiihtoliitto tulee lakkauttaa perustuksiaan myöten. Uuden Rappiolooshin voi perustaa sitten kun entiset oikeudenkäynnit ja terveyshaitat on hoidettu.

P.S. Hiihdon ”tekijämiehet” kertovat doping-näytteenoton systeemistä: yksi liraus pulloon, toinen liraus näytteenottajan silmään. Siitä lirauksesta riittääkin samalla myös kirkassilmäisille penkkiurheilijoille.

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Verta, hikeä ja tekokyyneleitä

  1. heh-heh. missä vanha kunnon mustikkakeitto? hiihtoliitto on ainakin sähköliiton veroinen, eli kuka sitten, jos hiihtoliitto lakkautetaan tarkistaa kytkennät 🙂

  2. ovat tainneet käämit kärytä ja sulakkeet palaa jo aikoja sitten niin perusteellisesti, ettei runkoverkko ole enää kunnostamisen arvoinen…

    hiihtäkööt muutaman vuoden lylyillä ja kalhuilla, niin saavat uutta tuntumaa liikunnan maailmaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s