Näin se on miltä näyttää

Pääministeri Matti Vanhanen ei ole kuullut väitetystä Nokian lähtöuhkauksesta. Arto Nyberg -keskusteluohjelmassa vieraillut puheenjohtajakandidaatti Anni Sinnemäkikään ei ole kuullut. Tosin Sinnemäelle ei kuulemma kerrotakaan ylipäätään mitään, ihan tietyistä syistä.

Vaikka edelliset huonokuuloiset edustajamme, joilla ei näytä olevan kokoomuslaisten isoja korvia, ovatkin tyystin eri paria, huonokuuloisuuteen kannattaisi kiinnittää huomiota. Siinäkin tapauksessa, että kyseessä olisikin valikoiva huonokuuloisuus. Saattaa nimittäin olla niin, että joku tärkeämpikin viesti menee ohi korvien. Tai kuulon heikkeneminen on oire jostakin vakavammasta.

Korvansa on sen sijaan pitänyt puhtaana teollisuuden pienimmistäkin liikkeistä yleensä perillä oleva cellular-news, joka tietää pääministeriämme, ja jopa Anni Sinnemäkeäkin paremmin monista asioista.

http://www.cellular-news.com/

Ihmeellistä on todellakin se, ettei Nokian aiempia toimia näytä muistavan juuri kukaan. Ainakin vuoden 2001 verotukseen liittyvä nokkapokka on unohtunut  tyystin. Ja nyt ilmi tullut tapaushan on aivan vastaava.

Nokian toimet ovat olleet itsevaltaisia aiemmin, ja näyttävät jatkuvan yhtä itsevaltaisina edelleen. Koira ei pääse karvoistaan, sanotaan. Eikä kulttuuri muutu kuin äärimmäisen hitaasti, josko ollenkaan. Etenkään poliittinen kulttuuri.

Kaikki eivät ota Nokian valtaprosesseja yhtä kevyesti kuin pääministeri ja kenties Suomen hallitus. Mistä tämä johtuu, lienee kohtuullisen selvää: kytkökset velvoittavat, aivan Nokian historian hämäristä saakka. Kari Kairamon aikanaan luoma, ja omalla verellään 1988 vahvistama Keskusta-yhteys on sinetöity taivaassa.

Samoin Suomen ajautuminen lamaan näyttää antavan oikeutuksia jopa sananvapauden ja ihmisoikeuksien rajoituksiin, tosin ilman poikkeusoloille tyypillisiä kriisilakeja. Tästä menettelytavasta taitavat olla Suomen johtavat oikeusoppineetkin yhtä mieltä.

Pääministerimme adjutantteineen toimii entisellä tavalla. Ensin kielletään jyrkästi. Sitten lievennetään kantaa olosuhteisiin vedoten. Tämän jälkeen myönnetään, että on puhuttu ”tietämättöminä asian oikeasta laidasta”. Ja kun aletaan jälleen kerran puhua erosta, taas kielletään.

Vaalirahoituskohu ja Kehittyvien Maakuntien Suomi ry:n katastrofi valehteluineen meni aikanaan suurelta osin shown ”rehellisesti” aloittaneen kansanedustaja Timo Kallin ja puoluesihteeri Jarmo Korhosen piikkiin. Nyt arvoisat herrat eivät ole jakamassa selitysresursseja. Toinen on hiljaa ja toinen on kadonnut.

Tämänkertainen Nokia-tapaus on mielenkiintoinen. Nyt punnitaan se, miten parlamentaarikkomme selittävät ja mahdollisesti uudelleen muokkaavat yleisen ja yksityisen edun rajat.

P.S. Eduskunta”kyselyyni” ei ole vielä vastannut kukaan. Olen raivannut sähköpostiini runsaasti tilaa. Kohta alkaa varmaankin kova viestitulva, onhan edustajillamme nyt aikaa vastata. Vai eivätköhän edustajat uskalla vastata tietosuojan katoamisen pelossa. Osahan heistä asuu taloyhtiöissä…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s