Tapa talonpoika päivässä !

Aikoinaan, lapsena ollessain, kuulin jonkun poliitikon televiisiossa toistavan lausetta:  Tapa talonpoika päivässä…

Siitäpä isänpuolen sukuni oli peräti otettu – eikä kovinkaan positiiviseen suuntaan. Kuulin muitakin sanoja, ikään kuin kommentteina, joita tähän en kirjaile.

Ihmettelin tuolloin, kuka nyt tappaa ja ketä…

No nyt Eduskunnasta kuulen, kun joku kertoo demareiden kuolevan; eikä tuo joku pane edes pahakseen. Outoa puhetta.  Jokeloiden jälkeen.

Mutta löytyypäs edes yksi kokoomuslainen, joka ei pyydä anteeksi. Ja se on näinä päivinä kova juttu!

Kansalainen DOsome kysyy: mistä on kysymys?! Onko joku  tullut hulluksi? Onko Eduskunta tekemässä tietoisesti itseään ei-toivotuksi instituutioksi…

Ihan vaan yksi idea toistettuna: Eduskuntaan riittäisi ihan hyvin istumaan 100 pölvästiä, jotka laukoisivat satunnaisia typeryyksiään humalassa tai ilman.

Niistä yhden pitäisi olla Ilkka Taipale, jotta psyykelääkkeiden reseptikirjoitus pikadiagnoosin jälkeen sujuisi kuppilan pöydissä kätevästi, ilman ylimääräisiä kulunkeja. Terapiaahan on tarjolla isossa salissa. Ja suljettuja osastoja käytävillä. Vahtimestarit voisivat valvoa, kuten tähänkin saakka.

Kuka tervejärkinen jaksaa muuten väittää Eduskunnan omaavan vielä jonkinlaista arvovaltaa?!

Eduskunnan arvovalta on kiteytynyt muutamaan kohtuullisen tervehenkiseen persoonaan, joista luettelen satunnaisotannalla muutaman:

Sauli Niinistö, Erkki Tuomioja, Paula Risikko, Timo Soini, Esa Lahtela, Markku Uusipaavalniemi… Jaa-a, nyt alkoivat sitten vaikeudet…

Anteeksi, anteeksianteeksianteeksi, kovasti taas anteeksi! Ihan ensimmäiseksi haluan pyytää kaikilta anteeksi: menneitä, olevia ja varmuudella myös tulevia!!

Anteeksi huikeasti myös sitä, jos anteeksianojien vanhemmilta on tekovaiheessa päässyt lurahtamaan jotakin merkittävää välineistön ulottumattomiin! Se ei ole Miinan, Taimin eikä  Villen vika, eikä sitä myöskään pikilangalla paikata!!

P.S. Mitä ihmettä se Oikeuskansleri Jonkka oikein siunailee Eduskunnan lakialoitteiden hataruutta?! Minusta lakien höpöhöpö-valmistelu on oikein Eduskunnan muuhun tyyliin sopivaa!

P.S.2 Ai niin – uskon edelleenkin kuppilan kuiskeisiin Lex Nokian takaisinvedosta…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s