Hiljentykäämme kuuntelemaan…

…oppimestarimme Jyrki Kataisen mietteitä maahanmuuttoon liittyen:

Ensin juttu Kataiseksi (på katainen):
”Negatiivisista ilmiöistä pitää pystyä puhumaan avoimesti ja vetää sen jälkeen selkeä raja siihen mitä me suvaitsemme ja mitä emme – siis että emme suvaitse rasismia emmekä suvaitsemattomuutta – mutta se että me torjumme ne mielipiteet ja kokemukset ja näkemykset jotka tulevat maahanmuuton ja osittain kotouttamisen tai tai minkä hyvänsä seurauksena niin se on omiaan johtamaan siihen että meillä on kasvava joukko ihmisiä jotka puristelevat nyrkkejä taskussaan…” (Yle uutiset 20.30)

http://areena.yle.fi/toista?id=1897959

Sitten sama suomeksi (på finska):

Timo Soinin puolue Perussuomalaiset on ottanut valitettavasti myös Kokoomukselta osansa kasvaessaan yhdeksi merkittävimmistä politiikan ilmiöistä Suomessa. Tämä nopea nousu johtuu yksinkertaisesti siitä, että Soini osaa herätellä tunteisiin vetoavalla retoriikallaan muun muassa Suomen kansassa piilevää muutoksen pelkoa ja pelkoa muukalaisia kohtaan.

Kokoomus puolestaan on erittäin huolissaan kaikonneista äänestäjistään ja haluaa nyt saada heidät takaisin. Soinin opeilla.

Miten tämä onnistuu?! Ensinnäkin on yritettävä todeta selkeästi se, yhtä tunteikkaasti kuin Soini omassa asiassaan, että Kokoomus on edistyksellisempi puolue suvaitsevaisuudessa kuin Perussuomalaiset.

Tämä ei kuitenkaan vielä riitä. Tämän lisäksi Kokoomuksen on pyrittävä Kataisen johdolla luomaan illuusio siitä, että puolue ymmärtää myös niitä, jotka eivät ymmärrä maahamme tulevia muukalaisia ja pakolaisia yhtään eikä ollenkaan.

Siis Kokoomus ei tuomitse niitä kannattajiaan jotka ajattelevat kuten Soini ja Perussuomalaiset.Tämä on tuotava esiin voimakkaalla paatoksella; siis sellaisella jota perussuomalainenkin ymmärtää.

On tyhjänpäiväistä väittää, edes tutkimuksiin nojaten, että Perussuomalaiset olisi työväenpuolue. Ei pidä paikkaansa: Kokoomus keksi ensimmäisenä mainoksiinsa työkalut!

On tyhjäpäiväistä myöskään väittää, että Katainen osaisi tunteikkaan retoriikan lähimainkaan yhtä hyvin kuin Soini.

Ei osaa: Kataisen tunneretoriikka on naiivin epätoivoista yritelmää jostakin sellaisesta kuvitelmasta kuin Soinin retoriikka. Katainen ei ole uskottava. Ei yhtään. Koska Katainen ei ole oikeaa soinilaista työväestöä. Muutoin Jyrki Katainen olisi jo Perussuomalaisten jäsen, silmät tuikkien.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s