Wille pääsi pannasta!

Kuopion hiippakunnan piispa Wille Riekkinen meni ja puolustaa pätkäytti viime syyskuun piispainkokouksessa  kansanliikettä, joka vastustaa Enon kuntaan suunniteltua uraanikaivosta.

Kannanotosta tuohtui eräs yksityishenkilö, joka vastusti kannanottoa kantelullaan, vetoamalla kirkon rooliin ja asianomaisen piispan heikkoon asiantuntemukseen uraanin suhteen.

Tuomiokapituli on nyt asiaa käsitellyt ja todennut, että piispa Riekkisellä on ollut oikeus päättää kannoistaan ihan itse. Piispaa kuulemma koskee sama Perustuslain suoma sananvapauden oikeus kuin muitakin ihmisiä.

Niin paljon kuin jaksankin kritisoida eri kirkkokuntien älyttömyyksiä, täytyy myös tunnustaa, kun niiden sisällä tehdään jotakin joskus ihan oikein.

Joten:

Kiitos kiitos, kaikki Korkeat Pyhät Viisaat kirkkohenkilöt, että vapautitte yhden kaltaisistanne pannasta! Kiitos että teitte sen mikä lain mukaan pitääkin tehdä.

Wille Riekkinen on tunnetusti kansanmies, omaa runsaasti sydämen sivistystä muun sivistyksen ohella, on armoitettu puhuja, rohkea ja  armottoman ymmärtäväinen armonlähettiläs. Riekkinen omaa niin ikään karismaa ja lavasäteilyä, ilman tuota pahuksen uraaniakin.

Monia armorikkaita vuosia Willelle!! Monia viisaita kannanottoja, etenkin silloin kun kaikki korkean tason lökäpöksyt ovat valtioviisaasti hiljaa…

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”Wille pääsi pannasta!

  1. Sama havainto Willestä. Vaikka erosin kirkosta jo yli 30 vuotta sitten, arvostan Riekkistä rohkeista kannanotoista useissa muissakin asioissa.

  2. Näinhän se on. Ei evankelis-luterilaisella kirkolla olisikaan mitään hätää jos kaitsijat olisivat Willen luokkaa.

    Mielestäni kirkkomme kannattaisi kokeilla panostusta karismaattisiin suunnannäyttäjiin kaikenlaisen höpöhöpö-kosmetiikan ja tylsän virkamiestoimen sijaan.

    Ihmiset ovat kiinnostuneita omaa itseään konkreettisesti koskettavista asioista ja niistä johtajistaan jotka puhuvat yksinkertaista, ymmärrettävää ja selkeää kieltä.

    Toisekseen – kirkon ja valtion tulisi olla erillään. Selvyyden ja uskottavuuden vuoksi.

  3. Erillään ehdottomasti. Aivan käsittämätön tämä liitto, aikansa elänyt. Kummallisuuden huippu on kirkon oikeus periä veroa yrityksiltä, vaikka yrittäjä itse ei kuuluisi kirkkoon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s