Lex Nokia läpi

Otsikko on vain lyhyttä forekaastausta, mutta pitää paikkansa. Tänään laki on jälleen Lex Eduskunnassa. Myös Lex Nokia.

Lex Nokia liittyy siihen suureen, vuoden 1986 jälkeen laajentuneeseen lakijoukkioon, jota kutsutaan kertaläyttölaeiksi. Siis nopeasti valmisteltu, vaikeasti valvottu ja sittemmin sujakasti sopeutettu arjen yleiseen lainkuulemattomuuteen.

Tai paremmin ilmaistuna ”juosten kustu”, kuten metsämaillamme pruukataan sanoa.

Ainakin aikanaan oikeusoppineet painottivat sitä, ettei huonoja lakeja tulisi ehdoin tahdoin laatia, koska ne ovat omiaan alentamaan yleistä lainkuuliaisuutta. Mutta nykyisin periaate on mahdoton toteuttaa, koska ideat lakeihin saadaan tunturihiihtäjiltä, ei lakiasiantuntijoilta.

Jos nyt joku yritysvakoilija onkin tähän saakka käyttänyt vakoilemansa yrityksen tietoliikenneverkkoa työhönsä, on homma helposti siirrettävissä muihin verkkoihin uuden lain opastuksella.

Kaikkein epätoivoisin vakoilija voi jättää muistitikkunsa jopa postin kuljetettavaksi, jos ei halua muutoin kuljettaa tietoja tilaajalleen. Tikun voi laittaa vaikka sinne yrityksen ”lähtevät” -laatikkoon, jos ei jaksa kävellä lähimmälle postiloodalle.

No, kaikkein hankalintahan on tietysti kuljettaa tikku Suvi Lindénin operoiman turvatarkastuksen läpi. Siellä kun odottaa vaatepuu, kumihanskat ja vaseliinipurkki käyttäjäänsä. Yrityksistä lähteviä postejahan ei vielä onneksi avata.

Siihen saakka kunnes Vanhasen hallitus murtaa kirjesalaisuuden. Se toimenpide lienee luontainen jatke Lex Nokialle.

Jotta tälleen elellään Suomen maassa. Pääministeri saa taas kohotettua profiiliaan, jonka alhaisuus on saanut osakseen paljon kritiikkiä.

Katsotaanpas näiden meneillään olevien operaatioiden jälkeen, kuka haluaa tätä Vanhasen rohviili-herkkua lisää… Näille halukkaille on ihan oma nimensä. He ovat masokisteja.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s