Kun suksi ei oikein luista

Saattaa olla nyt niin, että pääministeri Matti Vanhasen ikiomaksi ideakseen poimima eläkeiän korotus joutuu vielä uudelleen koko hiiihtojoukkueen arvioitavaksi.

Kisayleisö on jo sanomassa sanaansa; eläkeiän nostoa vastustavaan nettiadressiin on kertynyt muutamissa tunneissa tuhansia nimiä. Ja lisää näyttää tulevan koko ajan.

Voi olla niinkin, että koko hiihtovalmennusringin tulevaisuus saattaa olla katkolla kohtapuoliin… Ainakin opposition harras toive tuntuisi olevan semmoinen.

Ihmetellä sopii, millä harkintakyvyllä varustettu pääministeri kertoo tällaisen asian julkisuuteen ilman pienintäkään valmistelua?! Etenkin kun naapurin mummikin jo tietää, että tästä on hallituksen suppeimmassa sisäpiirissä puhuttu iät ajat.

Ministeri Liisa Hyssäläkin teki entréen radion aamulähetykseen asian tiimoilta. Ei olisi pitänyt. Ministeri Hyssälä ei kuulu siihen armoitettuun joukkoon, jonka karisma lumoaa ja vakuuttelutaito nostaa kuulijan pilviin. Ei todellakaan!

Radioon olisi pitänyt lähettää vaikka Paula Risikko. Mutta hän ei olisi varmaan lähtenyt. Kokoomus on ollut aika lailla hiljaa tässä suksien voitelukiistassa.

On alkamassa sangen mielenkiintoinen aika, kaiken muun lisäksi. Maassamme on historiallinen taantuma, jonka kesto voi olla jopa kymmenen vuotta.

Ja hallituksellamme on sukset ristissä kohta joka suuntaan. Milloinkahan kansa antaa muuten Matille potkun persauksiin?!

Hunningolle emme jäisi. Sauli Niinistö voisi runnoa kasaan kriisihallituksen, ihan vanhojen hyvien aikojen muistoksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s