Se pienin yhteinen pimittäjä

No nyt taisi lopultakin löytyä ainakin yksi asia, jonka suhteen pääministeri ja oppositiojohtaja ovat yhtä mieltä: molemmat olivat eilisessä A-talk -ohjelmassa sitä mieltä, että myös kansanedustajien eläke-etuuksia on leikattava.

Tosin molempien kurkunpäät näyttivät heiluvan siihen malliin, että voi vain kuvitella moisen mielipiteen ulostuottamisen vaikeuden. Mutta vaikka kakistellenkin…

Siitä se soppa syntyy, voidaan ennakoida jo tässä vaiheessa. Siis Eduskunta pohtii, miten paljon kansanedustajien etuja leikataan. Mahtaa tulla semmoinen asetus, ettei siitä saa yksikään kirjanoppinut selvää. Kyse on etenkin kansanedustajalle myönnettävästä ”työttömyysturvasta”, ns. sopeutumiseläkkeestä.

Päätöshän pitää työstää semmoiseksi, että kaikki edut säilyvät tosiasiallisesti ennallaan, mutta ulospäin kaikki näyttää muuttuvan. Toisin sanoen tehdään jälleen kuin hiihtokisojen doping-testissä kuunaan: pissitään ensin purkkiin ja sitten testin valvojan silmään.

Tässä dilemmassa kuluukin mukavasti parlamenttimme aika. Asiahan muuttuu ajan oloon tuiki tärkeimmäksi ja ohittaa taatusti pienemmät ongelmat kuten kansantalouden romahtamisuhkan.

Hienoa, että on edes asioita mistä päättää. Raimo Sailas ilmoittikin jo, että lamantorjunnan hyväksi on nyt tehty kaikki voitava. Nyt vain odotellaan…

P.S. ELÄKEADRESSISSA on jo 168 808 nimeä (päivitys 10.3.)…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s