Sauli sen taas sanoi

Mieluummin veronkorotuksia kuin loputonta lainanottoa. Hallituksemme yrittää päästä vastuusta kuin koira veräjästä siirtämällä ongelmat lainojen takaisinmaksusta seuraavalle hallituskaudelle.

Kansa äänestää eläkeiän korotusta vastaan. Toimessa ovat tietenkin ne, joilla aihe on ajankohtaisin. Meillä 60-lukulaisilla ei ole pienintäkään huolta tulevasta eläköitymisestä. Se tulee olemaan täysin vapaata ja vapaaehtoista.

Miten mukamasten voi lähteä eläkkeelle, jos ei saa eläkettä?! Ja eläkettähän emme tule saamaan: viimeisen puolen vuoden miinussaldo kotimaisissa eläkerahastoissa on 10 mrd:n euron luokkaa.

Kuvitteleeko joku tappion pienentyvän näillä sijoitusideoilla, pörssikursseilla ja eläkekertymillä esimerkiksi vuoteen 2025 mennessä?? Jos kuvittelee, niin kannattaa samalla tarkastaa, ottaako ne punaiset aamulla ja siniset illalla, vai päinvastoin.

Päällepäätteeksi kannattaa muistaa eläkesuhdanteet EU-mantereella: Ranskan, Saksan ja Italian yhteinen eläkealijäämä oli jo 2000-luvun alussa noin 4000 miljardia euroa. Hyvä vertailukohta löytynee Suomen nettovarallisuudesta: 2500 miljardia kaikkine hikisine karvoineen.

SDP:n ei kannata odottaa suurta menestystä kannatuslukuihinsa tästä eläkekiistasta. Väitän samoin kuin puoli vuotta sitten väitin: Urpilaisen johdolla eivät demarit suostaan nouse. Eivät enempää kuin Keskusta Vanhasen johdolla. Tätä vetoa ei voi hävitä.

Erkki Tuomioja tulee vielä, sanokaa minun sanoneen. Samoin Seppo Kääriäinen. Ja Sauli Niinistö. Kun hätä on suurin, ovat vakaat herratkin lähellä. Onneksemme! Paavo Lipponen ei sen sijaan enää tule. Iloksemme!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s