Voi tätä onnenpäivää!!

Vuoristoneuvos Tuura taisi muinoin huudahtaa ”voi tätä onnenpäivää!” vävynsä Uuno Turhapuron jouduttua asemansa suhteen erinomaisen hankalaan tilanteeseen. Taisipa olla Tuuralla jotakin pientä hampaankolossa…

No nyt voisi hyvinkin huudahtaa samoin: vuonna 2011 pääsee avaruuteen 155 000 eurolla!! Voitteko kuvitella, miten halpaa ja kätevää?! Voi tätä onnenpäivää!!

Suomessa kansalaiskeräyksillä on pitkän pitkät perinteet. Niinpä voisimmekin alkaa kerätä jo hiukan ennakolta pientä pesämunaa, vaikka semmoista rapiat 310 000 euroa ikään kuin plakkariin tulevia koitoksia varten.

Varat luovutettaisiin sitten lyhentämättöminä parin kunnostautuneimman suomalaisen lähettämiseksi ajallaan avaruuteen.

Ainoa ongelmakohta keräyksen aktivoimisen suhteen lienee se, ettei DOsome! ole saanut monista yrityksistään huolimatta selville, onko kyseessä pelkän menolipun hinta, vai kuuluuko hintaan myös paluu.

Mikäli paluulla on eri hinta, voidaan kerätyllä rahalla avaruuteen lähettää kaksi. Jos taas määritelty vakiohinta ja matkaehto on meno-paluu, jää ainoaksi mahdollisuudeksi neuvotella mahdollisuudesta jättää paluu käyttämättä molempien matkustajien osalta. Matkan peruskustannukset lienevät niin merkittävät, ettei alennustakaan auta odotella. Eikä sitä edes kysellä. Arkahan se on joka tinkimään lähtee.

No ketäs avaruuteen voitaisiin lähettää?! Ehdokkaista ei ainakaan ole pulaa. Ja koko ajan tulee lisää.

Koska lähtöajankohta on vasta 2011, on aikaa arviointiin. Vuonna 2011 on eduskuntavaalit, joiden oheen voidaan hyvinkin laatia kysely: kuka on paras ehdokas avaruuteen lähettäväksi?!?

Idea on suora jatke DOsomen ideaan Eduskunnan valiokuntamatkoista: kansanedustajia tulisi kannustaa lähtemään valiokuntamatkoille, etenkin kauas – ja yksisuuntaisella lipulla. Siis tutustumismatkoja Tansanian viemäröintijärjestelmään tai Intian karjanhoitokulttuuriin ei tulisi kritisoida, päinvastoin!

Avaruusmatkaformaatti antaa kuitenkin paljon paremmat mahdollisuudet toimia kansakuntamme parhaaksi. Siispä keräys pystyyn, ja miettimään…

P.S. Hiihtoliiton toimitusjohtaja Jari Piiraista epäillään törkeästä petoksesta taannoisessa STT:n dopingoikeudenkäynnissä. Mites se nyt näin meni?! Hiihtoliittohan on kuulemma ihan toiseksi puhdas kaikista synneistä Paavin jälkeen. Eikös linnassa pitänyt istua valmentaja Kari-Pekka Kyrö… Oiskohan sittenkin joidenkin vanhempien pitänyt käyttää kondomia?!

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Voi tätä onnenpäivää!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s