Herra numero 69

Siitähän onkin jo aikaa kun pääministeri Matti Vanhanen profiloitui viimeksi naismaailmassa. Ruusunen ei ehtinyt edes nukahtaa kun Seiska löysi jälleen yhden naisen, ”Leenan”, jonka kännykkä on piipahtanut Maan Isämme ajatuksenkulusta useamminkin kuulemma viime vuoden lopussa. Olisiko myös sen jälkeen?!

Arvata saattaa tämän uusimman hoidon profiilin. Ei kelpaa Maan Äiskäksi, pohtinevat maalaisliittolaiset jo keskuudessaan…

Ei sen puoleen että moinen sutturuu-case haittaisi meitä enää millään tavalla. Uuden Ikea-partnerin löytyminen ei vaikuta pääministerimme päätöksiin millään lailla heikentävästi. Ei voi vaikuttaa, koska näistä viimeaikaisista päätöstasoista on suunta vain ylöspäin.

Kun katselin tuossa iltana muutamana veljeksiä Vanhanen ja Katainen selittämässä Suomen talouden syöksykierrettä, tuli mieleen että se mikä oli ennustettu, toteutuu, mutta paljon karmeampana kuin mihin oli varauduttu. Enkä tarkoita talouslukuja.

Poikien talousennustekategoria on  puolessa vuodessa muuttunut bruttokansantuotteen osalta seuraavasti: -1%, -2%. -2,5%, -3%, -4,5%, -5%. Olisiko liikaa arvattu, jos seuraavan kahden kuukauden aikana arvuuttelu jatkuu: -5,5%, -6%, -6,5%… Analyysiin ja diagnoosiin on todella aihetta, muttei talouden analyysiin tai diagnoosiin.

Herää kysymys, voisiko samaan visionäärisyyteen pystyä esimerkiksi valistunut, terve ja virkeä esikoululainen Rymättylästä?!

Tai Leena. Tai Susa. Tai joku kampaaja torin kulmilta. Tai Tallinnasta. Tai netistä. Tai eniro.fi -palvelusta.

Hämmentyneeltä tuntuu se tila, jossa kansakuntana par´aikaa vietämme aikaamme. Jokaisena aamuna voimme avata radion täydellisen epävarmana siitä, mitä käsittämätöntä sieltä putkahtaakaan korviemme kuultaviksi.

Mutta jos jotakin ennenkuulumatonta kuuluu, on syy globaalissa talouspolitiikassa. Ei muussa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s