Voihan nenä!

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen valittaa, että energiayhtiö Fortumissa on tulkittu väärin johdon osakepalkkiojärjestelmää, jonka seurauksena toimitusjohtaja Mikael Liliuksen palkka nousi entisestään.

Tavoite oli ollut tietenkin aivan toinen. Liliuksen vuosipalkanhan piti vain kaksinkertaistua. Lilius oli nimittäin palkkakuopassa.  Ja jos se ei olisi riittänyt Liliukselle, tarvittaessa hän sopimuksen nojalla olisi voinut pyytää 40% enemmän, yhtiön tuloksen mukaan.

Sopimus on ollut aiemminkin jo varsin hyvä. Tiedämmehän, ettei Fortum tee tappiota ainakaan seuraavaan 200 vuoteen. Ajan luulisi riittävän Liliuksellekin siihen, että hän voisi hankkia kohtuullisen eläkkeen vanhuudenpäiviensä varalle. Koska siitähän me kaikki virrankatkaisinten armoilla olevat olemme huolissamme.

Nyt taitaa vain olla yksinkertaisesti niin, että nämä demokraattisesti valitsemamme Arkadian (A-tarhan) edusmiehemme eivät pärjää älyllisessä mittelössä niille, jotka on valittu hieman epädemokraattisemmin.

Pekkarisen voidaan sanoa olevan kansa pienoiskoossa, aivan sananmukaisesti. Liliuksesta ei todellakaan voi sanoa aivan niin. Ehkä Lilius voisi olla esimerkiksi Kauniainen keskikoossa.

Joka kerta kun yhä epätoivoisemmiksi käyvät keskustaministerimme yrittävät palauttaa jo kohta olematonta kannatustaan kansan silmissä, joku vihmerämpi tulee ja pissii heitä silmään. Mennen tullen. Eikä sille voi mitään. Homma on määritelty Perustuslaissa. Valta kun on Perustuslain mukaan kansalla ja sen valitsemalla päläpäläpälä…

Perustuslaki on tunnettu siitä, että se toimii yleensä erittäin hyvin niin kauan kuin siihen ei tarvitse vedota, eikä sitä tarvitse käyttää.

Jos kohta Matti on menettänyt jo pelin, rehellisesti ottaen, niin nyt näyttää Maurille käyneen samanmoinen. Eikä siihen auta valivali.

No mitä ihmettä kannattaisi tehdä?! No ei tietenkään enää yhtään mitään, koska ei ole tehty mitään ajoissa. Nyt kannattaisi hallituksen pidättäytyä kaikista toimistaan, sanotaan nyt vaikka seuraavan vuoden ajaksi.

Siinä ajassa Obama on tehnyt ne päätökset, jotka joko nostavat meidät lamasta, tai sitten jättävät meidät paarialuokkaan. Muistettava on kuitenkin myös se, ettei entiseen ole paluuta. Paitsi Liliuksella.

*** *** ***

Loppuun se tulevaisuuskuva, josta hallituksemme on niin kauan haaveillut: Ikiaktiivinen Ihminen!!

http://www.youtube.com/watch?v=fY79KbCptTo

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s