Lilius SAK:n johtoon!!

Harvapa on tainnut hoksata, että ilmeisin musta hevonen on laukannut kuumenevaan SAK:n puheenjohtajakisaan.

Jos Mikael Lilius lupautuisi Lauri Lylyn vastaehdokkaaksi, saattaisi viimeksi mainittu jäädä lykkimään starttiin Liliuksen sivakoidessa jo maalisuoraa. Olipa douppinkia eli ei.

Miksi Mikael Lilius olisi SAK:lle loistoehdokas?! Syitä on lukuisia.

Tietenkin yksi merkittävimmistä on se, että Lilius on kohta aivan vapaana entisistä velvoitteistaan. Toinen merkittävä etu on Liliuksen kaksikielisyys ja Liliuksen poikkeuksellisen hyvät suhteet Ruotsiin. SAK saisi vahvennettua perinteiset liittonsa ruotsinkielisillä, ja saisivat samalla paikan Suomen hallituksessa RKP:n statuksella.

Eikö olisi mahtavaa, mitä?!? Eikä siinä vielä kaikki!

Ken kuunteli Liliuksen lehdistötilaisuuden, vakuuttui hän siitä, että myös puheenjohtajakandidaatin ideologia on SAK:lle tuttu ja turvallinen. Liliushan painotti sitä, että valtiovallan on turvattava kansalaistensa edut ja hyvinvointi kaikissa tilanteissa. Eikö olekin kuin suoraan Ihalaisen suusta?!

Ja vielä lyömättömiä syitä: Liliuksella on loistosuhteet lehdistöön, onhan taustajoukoissa presidentin kanslian väkeä.

Henkivartiojoukot löytyvät niin ikään omasta takaa, tiukkoja vastalausemarsseja silmällä pitäen.

Eivätkä perusteet Liliuksen ylivoimasta loppuneet: Lilius omaa loistavat suhteet myös Venäjään, sijoittihan hän taannoin Fortumin rahoja yli kolme miljardia euroa Putinin pussiin. Siitä eivät enää pidot parane Siperian aroilla!

Toiseksi viimeinen peruste on Liliuksen omavaraisuus palkan suhteen. Jos mies on edellisessä tehtävässään yhdessä vuodessa tienannut saman kuin SAK:n koko budjettivaranto, ei puheenjohtajan palkkaa ainakaan hetimmiten tarvitse ruveta korottamaan huippuindeksiin.

Palkankorotukset voidaan tehdä vasta sitten kun Lilius on tyrkännyt SAK:n pörssiyhtiöksi. Sillä sinnehän tie vie vääjäämättä, jos puikoissa on Liliuksen kaltainen kultasormi.

Sitten viimeinen sysäys Liliuksen nousukiitoon kohti järjestöelämää: kuka toinen ehdokas voi ylpeillä työnsä tuloksista ja sellaisista näytöistä kuin Lilius?! Epäilen ettei kukaan. Fortumin nousun vuosien lisäksi Lilius on onnistunut SAK:n näkökulman kannalta ehkä kaikkein tärkeimmässä perusteessa: Lilius ei ole jäänyt palkkakuoppaan.

Siispä kohottakaamme sotahuuto: Lilius SAK:n puheenjohtajaksi!! Eläköön, eläköön, eläköön!!

Jos valitsemme Mikael Liliuksen SAK:n uudeksi puheenjohtajaksi voin vakuuttaa, että pystymme yllättämään jopa tunnetusti kylmähermoisen ja verbaalisti lahjakkaan Mauri Pekkarisen pysyväisesti sanattomaan tilaan.

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Lilius SAK:n johtoon!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s