Voi Pyhä Johanna!!

Keskustan eurovaaliehdokkaaksi valikoitunut toimittaja Johanna Korhonen varoitti vuonna 1998 ilmestyneessä artikkelissaan “Kyllä herra pääjohtaja – ja muita talousjournalismin ilmentymiä”, ammatikseen kirjoittavia niin sanotusta kirjurijournalismista.

Kirjurijournalismi tarkoittaa Korhosen mukaan tilannetta, jossa journalisti (sanomalehtihenkilö) kirjaa juttuihinsa tunnontarkasti ylös kaiken sen, minkä jutun lähteet, yleensä vallanpitäjät, suovat sanoa, ja julkaisee sitten jutun sellaisenaan, arvottamatta ja kyseenalaistamatta.

Johanna Korhonen on ilmiselvästi rohkea ja kyvykäs nainen, jota ei voi syyttää ainakaan kyseenalaistamatta jättämisestä. Eivät muut kuin rohkeat saa potkuja lennosta Alma Medialta, tai muut kuin kyvykkäät kutsua Kaikkein Pyhimpien joukkoon, Suomen Keskustaan.Vai voiko muka?!

Tämä viimeksi mainittu kutsu tosin saa maallikon mietteliääksi: onko Johanna nyt jättänyt jotakin kyseenalaistamatta?! Onko hän ajatellut niin, ettei enää pahempaa voi tulla kuin on tullut tähän mennessä…

Saapas nähdä, miten Korhosen äidin tyttö pärjää Matin, Jarmon ja muiden iloisten kumppaneiden kanssa. Voiko Neiti Suorasuu edelleenkin kirjoittaa riippumattomasti ja sitoutumattomasti mitä itse haluaa, vai joutuuko hän valikoimaan sanojaan ehkä tarkastikin.

Vai voiko peräti tapahtua niin, että Mattikin hylkää Johannan. Mikään kun ei ole nykypäivänä kiveen hakattua.

Paitsi yksi: nyt taisi Meidän Matti löytää kyllä semmoisen tytön, joka ei ole kiinnostunut Matin kuuluisista uuniperunoista ollenkaan. Eikä semminkään yhteisistä saunailloista Kesärannassa.

Eipä kannata isä-Tatun antaa vielä haastatteluja uuden tuttavuuden perusteella, eikä suunnitella vaaleiden, sinisilmäisten lastenlasten iloisia kekkereitä Rodunjalostusyhdistyksen kesäpäivillä.

Eikä kannata Matinkaan purkaa vielä kihlojaan Sirkan kanssa, vaikka Johannan vieressä naurattikin niin kovin puoluetoimiston sohvalla. Ei edes kännykän välityksellä. Ei kannata, ei.

Tämä on Matille se kuuluisa viiden pisteen vihje. Vaikka olisikin median ihannepoika. Ai niin, eihän se Matti olekaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s