Ruotsalainen ryhtiliike

Jotakin perin merkillistä on tapahtumassa tässä kvartaalikapitalistien luvatussa Pohjolassa. Ainakin Ruotsissa.

Juuri kun päästiin päivittelemästä ruotsalaisten TeliaSoneran johtoryhmältä poistamia bonuksia, vaatii nyt jälleen ruotsalainen eläkeyhtiö AMF Pension entiseltä toimitusjohtajaltaan Christer Elmehagenilta takaisin jo maksettuja eläkkeitä. Eläkettä on tullut kuulemma maksetuksi hieman ylimäärin tietynlaisten operaatioden seurauksena.

Elmehagenin aikanaan omaksi hyväkseen tekemiä taktisia eläkerahojen siirtoja pidetään sopimusrikkomuksena. Toimitusjohtajan eläkemaksut ovat siirtokeplottelun lisäksi olleet huomattavasti korkeammat kuin mitä niiden kuuluisi toimitusjohtajan sopimuksen pohjalta olla.

Olisiko tämä nyt jonkinlainen heikko signaali siitä, että tähän summittaiseen rahankylvöön jo ennestään monimiljonääreille huijareille voisi joskus tulla joku raja ja ryhti.

Ruotsissa ehkä voi, mutta Suomen osalta olen skeptinen. Lauantain Ykkösaamussa vieraana olleen ministeri Mauri Pekkarisen haastattelu ei ainakaan luonut toivetta muutoksesta. Sama retoriikka entisen menon jatkumisen puolesta kuulsi läpi jokaisesta ministerimme lauseesta.

Ei korppi korpin silmää noki, kuten on tullut aiemminkin todettua. Pienet poliittiset ja talouselämän piirit ovat niin sykeröllään toistensa lomissa, ettei kukaan siitä kerästä pääse erikseen irti.

Tarvitaan aikanaan luonnollista tietä tuleva poistuma ja sukupolven muutos. Toivoa vain sopii, ettei nyt johtoasemiin valmistautuva eliitti saa pysyväistartuntaa isiensä korruptoituneisuudesta ja löyhästä moraalista.

Aktiivista yritystä tartuttaa tämäkin sukupolvi on varmasti olemassa. Uuden päättäjäsukupolvenhan odotetaan turvaavan näiden vanhojen, väistyvien oligarkkiemme tulevaisuus.

Eikä hyvien päämäärien romahduttamiseen tarvita kuin pieni horjahdus. Tiedetään että yksi mätä hedelmä pilaa koko korillisen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s