Entisellään…

…sanoi entinen ukko jo kymmenettä vuotta kuolleena olleesta muijastaan.

Aattelin tässä ohijuostessa päivittää blogitilanteen, ikään kuin tarkastaakseni, onko uutta kirjailun aihetta.

Eipä näytä olevan, sillä kaikki on entisellään kuin tuon ukon muija: puoluerahasotkut elävät jo ihan omaa elämäänsä, ainoastaan Keskusrikospoliisi taitaa alkaa lopultakin aktivoitua. RAY:ssa ja muissa rahastoissa ja säätiöissä yritetään sen sijaan keksiä uusia tapoja kiertää säännöt. Ja se onnistunee, onhan Suomessa vielä päteviä lakimiehiä.

Talous on edelleen taantumassa, eikä hevillä näytä sieltä nousevan. Ihmisiä aletaan pikkuhiljaa innostaa joulu-hypeen. Se onnistuu niin, että valutellaan mediaan pieniä positiivisuuksia hölmöimpien uskottavaksi. Nämä ihmiset juoksevat ajallaan kauppoihin ostamaan lahjansa luotolle. Kevät koittaakin sitten entisiä maksellessa.

Sillä totuushan lienee se, että vain köyhimmät ostavat tuloihinsa verrattuna eniten. Ne joilla rahaa on, säästelevät ostamalla vähemmän ja laadukkainta. Tulojen suhteen kansan ylimmälle desiilille lienee sama mitä ostavat tai jättävät ostamatta, kun eivät kuitenkaan tarvitse käydä kaupoissa. Kodinhoitajat ja chaufförithän sen tekevät.

Mitenkäs poliittisella rintamalla sitten hurisee. Ennallaan sekin. Jopa niin pitkälle, että pääministeri Vanhanen ei enää kuuntele edes omiaan. Ja oikeastaan: mitäpä järkeä olisikaan kierrättää ministereitä. Toinen vanha sanontahan kuuluu: sama paska uudessa paketissa.

Loppuun hjuumoripläjäys: Vanhasen rakennukselta ei löytynyt tuppeensahattua lautakasaa. Ai, etteikö naurattanut?! No, näin lama-aikaan vitsitkin ovat kokeneet alennustilan. Valitettavasti.

Palataan asiaan, jos jotakin muutosta tapahtuu valtiossa nimeltä Suomi. Sillä aikaa en mene sikaflunssarokotusjonoon. Siellä saa kuulemma turpiinsa varmemmin kuin uudenvuodenyönä asematunnelissa.

Yksi kommentti artikkeliin ”Entisellään…

  1. Entisellään, mutta arkistoja penkoessa tuli vastaan kirje, jossa kerroin löytäneeni omaishoidon koodin käyttäjätunnukset ja salasanat. H1N1 tuli ja meni, eikä kaikki tulleet rokotetuiksi. Nyt lääketeollisuus kaavailee Kelan rahoitusta sairauden uhkien ennaltaehkäisyyn. Syövän syytäkään ei vielä ole ratkaistu. Geenitutkija ei välttynyt sairastumiselta ja kuolemalta. Insuliisurmaaja teki omat ratkaisunsa. Ystävät eivät voineet auttaa eikä valvonta pettänyt. Mediamaksua ei tarvita lisääntyneiden mahdollisuuksien kautta olla ajanhermolla. Päinvastoin toimivia yhteyksiä ollaan purkamassa, kun tekniikka on vanhanaikainen lankapuhelin. Kaikki on alkutekijöissä VR:lle luminen talvi, Turussa sillalle jäänpaksuus, pientalokanta rapakunnossa, köyhät leipäjonossa. Ulkolaiset rahastavat meidän vanhoilla ja sairailla. Kukaan ei nosta käsiä pystyyn antautumisen merkiksi. talvisodan henki jatkuu rahamaailman huutaessa lisää rahaa pidemmillä työurilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s