Bluffia

Suomalainen poliittinen todellisuus on alkanut näyttää koko karmeutensa. Kohta lähes puolet kansanedustuslaitoksestamme on jonkinlaisen poliisi- tai oikeustoimen otteessa. Matti Vanhasen esimerkki on saanut uskolliset seuraajansa.

Viimeisimmät liukumiset rajan toiselle puolen ovat saaneet aikaan muun muassa Eduskunnan urheilukerho, Turun lahja Suomen kansalle -Kanerva, ja Kokoomuksen äänikuningatar Tiura.

Useimmat epäselvyydet juontavat juurensa Kehittyvien Maakuntien Suomi ry:stä. Arvata saattaa, ettei juttu pääty vielä, vaan jatkuu, jatkuu, jatkuu… Tokmanni-Kakkosellakin on nyttemmin pääkaupunkiosoite, josta muodostunee uusi pääkonttori kaikenmoisille uusille viheliäisyyksille ja ketkutuksille.

Milloinkahan Kyösti II saa Sutari-Topista kämppiksen. On meinaa ollut tuokin poika hissukseen jo jonkin aikaa. Kohta lienee pakko päästä julki, muuten tulee vierotusoireita. Ja uudet vaalit!

*

Nova Group:n Merisalo kertoo nauhoittaneensa  käymänsä puhelinkeskustelut ikään kuin ”henkivakuutuksekseen”. Uskon, että näin on osin tullut todellakin tehdyksi. Itsensä epäluotettavaksi tietävä luulee kaikkia muitakin yhtä epäluotettaviksi. Näinhän se menee, ihmisluonto.

Mutta ettäkö kaikkia tärkeiksi luonnehdittavia korruptiopuheluita – tuskinpa. Niin ahkera ei herra Merisalo saata olla. Pikemminkin hiukan laiskansutjakka, saanen sanoa.  Sitä paitsi rajanveto rikoksen ja siihen yllyttäjän välillä on hiuksenhienoa puuhaa.

En kuitenkaan muutoin usko tuohon herraan rahtustakaan. Kuilussa putoamistilassa oleva velmu kertoilee joutessaan tarinoita toisensa jälkeen. Niinhän yritti tehdä Kevan Kauppinenkin, tosin vain harrastajatasolla Merisaloon verrattuna.

Merisalon Halpaan eivät tietenkään mene ne, jotka itselleen epäedullisia keskusteluja eivät ole käyneet. Syyllisyyden, pettymyksen tai pelon riivaamat puolestaan saattavat menettää yöuniaan muistellen menneitä. Merisalon motiivi lienee pikemminkin levittää asiasta kiinnostuneille tahoille sumua silmiin.

Ans kattoo, kuinka monta nauhoitusta tulee poliisin tietoon tai julkisuuteen. Voi olla aika vähän. Tyhjää puhetta, pääsosin.

*

Äänikuningatar Tiuran polku politiikassa lienee niin ikään pahasti katkolla. Äänestäjät eivät yltiökunnianhimoista naista pelasta, vaikka ääniä seuraavissa kansan-narrajaisissa tulisikin.

Kun pojat eivät anna paikkoja ministeriaitiossa, pojat eivät paikkoja anna. Ja nyt on Kokoomuksen pojilla aimo syy olla antamatta. Tähän saakka Tiurasta ei ole pidetty muuten vaan.

Kannattaisiko Tiuran tehdä karpelat ja lähteä hoitamaan päätoimisesti koiria, hyvän eläkkeen turvin. Tiura voisi tietysti alkaa pestä pyykkiä, Annan Pesulassa.

*

Summa summarum: Lahden hiihtokisoista saakka olen pidättäytynyt talviurheilun seuraamisesta. Kerran hönötetty, aina hönötetty. Vaaleissa äänestämiseltä olen välttynyt niin ikään jo aivan ensimmäisten lahjus-signaalien tultua julki. Päätökset ovat vahvistuneet vuosien myötä. Lahden doping-kertomuskaan ei ole vielä saanut viimeistä lukuaan.

Merkittävin vaaliuudistus, äänestysalueiden muuntelun sijaan, voisi olla Eduskunnan puolittaminen sataan edustajaan, näin aluksi. Fysiikan lakien mukaan yksi moottoripyörä aiheuttaa saman metelin kuin sata moottoripyörää. Eikö siis sata edustajaa voisi aiheuttaa helpostikin saman hämmingin kuin kaksi sataa… Ja paljon halvemmalla!

Mutta ydinkysymys säilyy: milloin edustajamme alkavat tehdä sitä työtä, mikä edustajille kuuluu. Nyt homma seisoo kuin tornin kello Leinon runossa. Tai kuin järki sillä entisellä sulhasella.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s