EU:n uusi markkinatalousdoktriini

Vapaan markkinatalouden annetaan toimia tasan niin pitkään kuin siitä ei ole haittaa vapaiden markkinoiden johtaville pääomasijoittajille ja pankeille.

Jos vapaita markkinoita nyt kunnioitettaisiin, kuten kaiken järjen mukaan pitäisi, Kreikan olisi annettava vajota selvitystilaan. Kun valtio realisoitaisiin, sanotaanko vaikka 2500 miljardin dollarin arvosta, jäisi jäljelle vielä roimasti sivistyksen uudeksi juureksi.

Kreikka ei voi olla halvempi kuin Suomi. Suomi maksaa kallioineen, jokineen ja järvineen tuon saman summan.

Kun valtioiden nettoarvoja verrataan vaikka Italian, Saksan ja Ranskan yhteiseen eläkealijäämään, joka lienee 4000 miljardin dollarin luokkaa, havaitaan, että kaikki on suhteellista.

Kun asianomaisten valtioiden retuperällä olleet eläkejärjestelmät alkavat ratketa seuraavan kymmenen vuoden kuluessa, on EU todellisissa ongelmissa. Sillä edellytyksellä, että EU vielä on.

Jos joku ihmettelee, mistä edellä mainitut luvut on nykäisty, niin sieltähän ne tulivat jo 2000-luvun alussa, Olli Rehnin suusta. Radiohaastattelu löytynee Ylen arkistosta jos oikein etsii.

Jotta neuvoksi osallisille: maksakaahan työnantajavelvoitteenne ja eläkemaksunne kuntoon, että veljetkin etelässä saavat osansa ajallaan. Ei ole ihmisen hauska olla vanhana köyhä.

Kansanedustajiemme kannanotoille viittaan kintaalla. Paitsi Erkki Tuomiojan, joka on tunnetusti viisas mies.

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”EU:n uusi markkinatalousdoktriini

  1. Hei rahaviisaat !
    Jos Suomi on ainakin 2500 miljardin euron arvoinen, niin kuka sen lunastaisi.
    Luulen, että niinkuin yksittäisille isoille yrityksillekin käy, se polkisi tyhjiäkäyntiä muutaman kuukauden ja polkumyytäisiin ehkä 10 % sen
    todellisesta arvosta eli 250 miljardilla ja jos kun tämä jaetaan 5 milj.kansalaisten kesken, niin jokainen saisi 5000 euroa.Kysymys kuuluu? Saisivatko kansalaiset rahan euroina yksityisten omaisuuksien päälle vai miten siinä kävisi.Lakkaisiko Suomi silloin olemasta ja olisi ostavan tahon maata ja ulkomaista omaisuutta ja voisiko taho päättää, että kyseinen entinen valtion maaalue kuuluisi veroparatiisi-alueeseen kuten alueen entiset maanomistajatkin.
    Minulla ja vaimolla on rivitalo ja osakkeiden kautta 1/6 osuus 2500 neliön määräalaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s